Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Frederiku Ozolu

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču

Rinkēvičs: Eiropa negrib ekonomiski vājus un sociālu nemieru plosītus dienvidus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai gan svētdien Grieķijā notikušā referenduma rezultāti ir plats solis iziešanai no eirozonas, tomēr tas automātiski šādu scenāriju neparedz, jo Eiropa nevēlas vājus dienvidus, intervijā LTV raidījumā „Rīta Panorāma” sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs („Vienotība”).

Rinkēvičs apliecināja, ka grieķu balsojums referendumā ir plats solis, taču automātiski par izstāšanos no eirozonas nevar runāt. Kompromisu pašlaik gan panākt būtu samērā grūti, tomēr ministrs pieļāva, ka „var notikt brīnums” - atsāksies sarunas un tiks rasts pusēm pieņemams kompromiss.

Ja ir kaut mazākā iespēja panākt kompromisu, tad būtu jāskatās tajā virzienā, pauda Rinkēvičs.

Viņš arī atzina, ka, Grieķijai atsakoties no eiro, eirozona izjustu īstermiņa sekas. Būtiski gan esot skatīties ne tikai no ekonomiskā viedokļa, bet arī ģeopolitiski plašāk, jo neviens Eiropas dienvidos negrib ekonomiski vāju valsti, kur ir sociāli nemieri.

Turklāt pašreizējais Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs divas reizes bijis vizītē Krievijā. Rinkēvičs gan norādīja, ka Krievija nav solījusi finansiālu palīdzību, jo tā nevar samaksāt Grieķijai tādu summu, lai tā dzīvotu vismaz īsu laiku līdzīgi kā līdz šim. Ja tā tomēr sniegs kādu palīdzu, tad tas būšot simboliski.

Grieķijas pašizolācija kādā brīdī varētu nozīmēt arī sadarbības pārvērtēšanu ar Eiropas Savienību un NATO, atzina ministrs, gan uzsverot – pašlaik par to runāt ir pāragri.

Jau ziņots, ka svētdien Grieķijā notikušajā referendumā par aizdevēju nosacījumiem nobalsojuši 38,69%, bet pret bija 61,31% balstiesīgo.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti