Rīgas brīvostu vadīs Viesturs Zeps un Pāvels Rebenoks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Par Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāju ievēlēts Viesturs Zeps, savukārt par priekšsēdētāja vietnieku - Pāvels Rebenoks, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Zeps par savu galveno pienākumu izvirzījis stiprināt un atbalstīt sadarbību un dialogu starp Rīgas brīvostu, pilsētu un rīdziniekiem.

Zeps ir ieguvis maģistra grādu Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātes Eiropas studijās. Pašlaik viņš studē biznesa vadību Banku augstskolas doktorantūrā, kā arī lasa lekcijas inovācijas finansēšanā un inovācijas vadīšanā Rīgas Tehniskajā universitātē, Banku augstskolā un Ventspils Augstskolā.

Pašlaik Zeps ir Rīgas domes deputāts un deputātu frakcijas “Latvijas attīstībai” vadītājs. Viņš bijis Eiropas Savienības (ES) iniciatīvas (investīciju fonda) “InnoEnergy” vadītājs Latvijā. Zeps ir izstrādājis un vadījis projektus, kas saistīti ar inovācijas ieviešanu, riska kapitāla investīciju piesaisti, tehnoloģisko izstrādņu piemērošanu tirgum un komercializāciju, kā arī jaunu tehnoloģisku jaunuzņēmumu veidošanu. Zeps ir vadījis vairākus elektronikas un informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumus, kā arī strādājis Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā, piedaloties nacionālās inovācijas sistēmas izveidē.

Zeps ir Rīgas brīvostas valdes loceklis kopš 2019. gada un pārstāv Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM).

Pāvelam Rebenokam ir Latvijas Universitātes maģistra grāds tiesību zinātnēs, kā arī Latvijas Jūras akadēmijā iegūta augstākā jūrniecības izglītība (inženieris, kuģu vadītājs).

Pašlaik Rebenoks ir zvērinātu advokātu biroja “Rebenoks&Vilders” vadītājs un Ekonomikas ministra padomnieks. Iepriekš viņš strādājis uzņēmumā “PricewaterhouseCoopers”, zvērinātu advokātu birojos, akciju sabiedrībā ”Rīgas Jūras līnija” un “Latvijas kuģniecība”. Rebenoks bijis Ventspils brīvostas valdes loceklis, Rīgas pilsētas Kurzemes rajona izpilddirektora padomnieks, kā arī finanšu ministra un Ministru prezidenta padomnieks.

Rebenoks ir Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas un Jūrniecības savienības biedrs, kā arī SHIAC (Shanghai International Arbitration Center) arbitrs un LCIA (London Court of International Arbitration) biedrs. 

Rebenoks ir Rīgas brīvostas valdes loceklis kopš 2019. gada un Rīgas brīvostas valdē pārstāv Ekonomikas ministriju. 

Rebenoks norādīja, ka sekmīgas un nepārtrauktas Rīgas brīvostas darbības nodrošināšana ir vitāli svarīga. Viņš to saredz arī kā vienu no saviem galvenajiem darba uzdevumiem.

Rīgas brīvostas valdē ir četri valdes locekļi - Baiba Bāne, Finanšu ministrijas pārstāve, Andris Ozoliņš, Satiksmes ministrijas pārstāvis, Viesturs Zeps, VARAM pārstāvis un Pāvels Rebenoks, Ekonomikas ministrijas pārstāvis.

Rīgas osta pēc pārkrauto kravu apmēra un arī apkalpoto pasažieru skaita ir lielākā osta Latvijā.

KONTEKSTS:

Izmaiņas Rīgas brīvostas valdē notika, jo ASV sankciju dēļ Saeima atbalstīja Rīgas un Ventspils brīvostu pārņemšanu valsts pārvaldībā. Tādējādi valdē ir tikai valsts pārstāvji. Tas tika nolemts, jo ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles birojs (OFAC) noteicis sankcijas Ventspils mēram Aivaram Lembergam un ar viņu saistītajiem uzņēmumiem. Izmaiņas notika ne tikai Ventspils, bet arī Rīgas ostā, lai novērstu iespēju, ka arī galvaspilsētas ostai tiek noteiktas sankcijas. Vienlaikus Latvijas ostu pārvaldes iepriekšējais modelis ir nopelts virknē starptautisku ziņojumu.

Rebenoka vārds medijos pēdējā laikā izskanējis arī saistībā ar Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra Ērika Eglīša un ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (''KPV LV'') konfliktu. Nemiro stāstīja, ka atstādināja Eglīti no amata saistībā ar iespējamiem pārkāpumiem obligātā iepirkuma komponentes (OIK) uzraudzībā. Savukārt Eglīti norāda, ka tas saistīts ar viņa nevēlēšanos AS "Latvenergo" padomē iecelt ministra padomnieku Pāvelu Rebenoku.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti