Dienas ziņas

Pastiprina robežsargu apmācību

Dienas ziņas

Valmieras Mūzikas skolai 95 gadi

Rēzeknē godina labākos uzņēmējus

Rēzeknē sumina labākos vietējos uzņēmējus, arī mājražotājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem un 6 mēnešiem.

Lai rosinātu vietējos uzņēmējus un mājražotājus rūpēties par savu atpazīstamību un veidot jaunus kontaktus, lielākajās Latvijas pilsētās tradicionāli notiek reģionālās uzņēmēju izstādes. Oktobra nogalē  tāda ir Rēzeknē, un katru gadu izstādes dalībnieku skaits palielinās. Savukārt tie, kas jau ir pierādījuši sevi kā veiksmīgus un radošus uzņēmējus, izstādes noslēgumā tiek sumināti ar "Gada uzņēmēja" apbalvojumu.

Uzņēmējdarbība ir Rēzeknes pilsētas galvenais virzītājspēks - ar šādu moto Rēzeknē jau sesto gadu pēc kārtas notiek izstāde–gadatirgus "Rēzeknes uzņēmējs". Šoreiz izstāde pulcējusi 80 uzņēmējus, amatniekus un mājražotājus no visas Latvijas. Puse no tiem ir vietējie Rēzeknes pilsētas un novada iedzīvotāji, kas panākumus guvuši metālapstrādē, kokapstrādē un informācijas tehnoloģijās.

Pēdējos gados Rēzeknē būtiski palielinājies arī mājražotāju skaits. “Bet arī tas ir ļoti būtisks sektors uzņēmējdarbībā, jo tas ir cilvēks, kas ir parūpējies par darba vietu sev, par ienākumiem savai ģimenei. Un tas nozīmē, ka tas nav sociālo pakalpojumu saņēmējs. Tas ir cilvēks, kurš pats rūpējas par savu iztiku, attīstību un labklājību,” saka Rēzeknes Uzņēmēju biedrības valdes locekle Skaidrīte Baltace.

Lai motivētu uzņēmējus arī turpmāk rūpēties par savas darbības paplašināšanu, ar pateicības rakstiem un "Gada uzņēmēja" apbalvojumu Latgales vēstniecībā “Gors” tika sumināti šī gada veiksmīgākie Rēzeknes pilsētas uzņēmēji.

Par ieguldījumu pilsētas ekonomikā atzinīgi novērtēti gan eksportspējīgākie un pelnošākie uzņēmumi, gan arī būvnieki, amatnieki un ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji.

“Patīkami pārsteigts jūtos par to. Un, protams, tas ir tāds būtisks notikums manā dzīvē.  Bet es gribu pateikt, ka tas ir visas manas komandas nopelns. Es varbūt esmu mazāk ieguldījis, nekā mana komanda,” saka SIA “LAPIZZA” valdes loceklis Andris Filipenoks.

“Tas tikai ir apliecinājums, ka ar uzcītīgu darbu, lēnām, bet neatlaidīgi arī Latgales reģionā un Rēzeknē jo īpaši uzņēmējdarbība attīstās,” norāda Baltace.

Paši uzņēmēji gan atzīst, ka vēl aizvien attīstību kavē sadarbības trūkums ar Valsts ieņēmumu dienestu. Tāpat neraugoties uz lielo bezdarba līmeni, Rēzeknes pilsētā atrast jaunus speciālistus nav viegli. “Mums nekas netraucē. Mazliet pietrūkst kvalificēta darbaspēka darbam mežā. Bet principā mums viss izdodas,” atzīst SIA “Latgales stabu konstrukcijas valdes” loceklis Staņislavs Ratinskis.

Uzņēmējdarbība Latgalē vēl joprojām attīstās lēni. Tāpēc ir būtiski Rēzeknē arvien biežāk organizēt vienu no Latgalē lielākajām komercizstādēm, kā arī regulāri atbalstīt un sumināt labākos savas nozares pārstāvjus, pārliecināta Baltace. Tādā veidā uzņēmējdarbībā savu nišu pēc iespējas ātrāk atradīs arī jaunie uzņēmēji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti