Paraksta vienošanos par atbalstu jaunajiem uzņēmējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Turpmāk inovatīvajiem Eiropas jaunajiem un vidējiem uzņēmumiem būs daudz plašākas finansējuma piesaistes iespējas, lai tie spētu izstrādāt un piedāvāt savus produktus tirgū. 

To paredz Eiropas Komisijas, Eiropas Investīciju bankas un Eiropas Investīciju fonda pirmdien Rīgā parakstītā vienošanās.  

Pušu pārstāvji norāda – kaut arī pašlaik no Eiropas Centrālās bankas ir pieejami lēti kredītresursi, komercbankas joprojām ir piesardzīgas un nefinansē biznesu - īpaši jaunos uzņēmumus, kā arī nevēlas aizdot jaunu perspektīvu produktu izstrādei.

Eiropas Investīciju bankas atbalsts būs pieejams kredītlīdzekļu, aizdevumu garantiju un riska kapitāla ieguldījumu veidā.

“Mazo un vidējo uzņēmumu atbalsta instruments,  ir ļoti vienkāršs. Jums jāaizpilda desmit lapu pieprasījuma forma un, ja šī ideja būs laba, jūsu uzņēmums momentā gūs pieeju pie 50 tūkstošiem eiro,”  stāstīja ES komisārs izpētes, zinātnes un inovāciju jomā Karloss Moedass.

 “Ja mēs redzam, ka šī ideja tiešām ir dzīvotspējīga, mēs jums varam piedāvāt jau trīs miljonus eiro. Šis instruments tiešām ļaus biznesā mazajiem un vidējiem uzņēmumiem nākt ar jaunām idejām. Eiropai biznesā šobrīd ir nepieciešami jaunienācēji,” Moedass.

No atbalsta programmas 100 miljoni eiro Eiropas uzņēmējiem būs pieejami jaunu atjaunojamās enerģijas tehnoloģiju izstrādei, 100 miljoni -  jaunu zāļu izstrādei farmācijas sektoram, bet 430 miljoni tiks novirzīti riska kapitāla investīcijām dalībvalstu mazajiem un vidējiem uzņēmumiem. Līdztekus kredītlīdzekļiem Eiropas Investīciju banka jaunajiem uzņēmējiem nodrošinās arī īpašu konsultāciju atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti