Panorāma

AS "Pasažieru vilciens" jaunā valde un vecās tradīcijas

Panorāma

Piemineklis Kārlim Skrastiņam - Krītošā zvaigzne

Jauni spēlētāji vilcienu iepirkumā?

Par PV vagonu iepirkumu atkal ieinteresējušies pašmāju ražotāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 10 mēnešiem.

Uzņēmuma “Pasažieru vilciens” (PV) jaunās valdes mājieni, ka līguma slēgšana ar vilcienu nomas iepirkuma konkursa uzvarētāju “Stadler” varētu arī nenotikt, likuši sarosīties citiem apjomīgā pasūtījuma tīkotājiem. Pēc "Panorāmas" rīcībā esošas neoficiālas informācijas, iespējas pieslēgties daudzmiljonu darījumam atkal tausta arī pašmāju ražotāji. Tikmēr sabiedrībā radušās šaubas par jaunās “Pasažieru vilciena” valdes locekļu lojalitāti jaunajai darbavietai.

Kļuvis zināms, ka vēl pirms „Pasažieru vilciena” valdes nomaiņas satiksmes ministrs Anrijs Matīss („Vienotība”) un Ministru prezidente Laimdota Straujuma („Vienotība”) tikušies ar Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcas īpašnieku Oļegu Osinovski.

Viņš atzīts par bagātāko cilvēku Igaunijā, un pēc „Panorāmas” rīcībā esošās informācijas, tikšanās mērķis bija pārrunāt jauno vilcienu ražošanas iespējas tepat Latvijā. Premjerministre gan uzsvēra – tikšanās notikusi reģionālās vizītes Latgalē ietvaros un tās laikā iepirkuma konkurss nav pieminēts.

„(..) Vienmēr esmu vērtējusi ļoti pozitīvi, ja Latvijas uzņēmēji vai uzņēmumi iesaistās iepirkumos, bet tas ir starptautisks iepirkums, kurš tiek izsludināts, un tad  - vai nu piedalās vai nepiedalās uzņēmums. Uzņēmums, kurš nav piedalījies, protams, viņš nevar iegūt pasūtījumu, ja nav piedalījies konkursā,” sacīja Straujuma.

Ar pašu Osinovski sazināties neizdevās. Bet pēc „Panorāmas” rīcībā esošās informācijas, par vilcienu nomas iepirkuma potenciālo virzību interesējies arī viens no Rīgas Vagonu rūpnīcas jaunajiem īpašniekiem Aleksandrs Brandavs.

Bez iepirkuma jaunajai valdei jātiek galā arī ar PV finanšu problēmām. Šobrīd gan nav skaidrs, vai pašreizējais valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns, līdz šim vadošs darbinieks uzņēmumu uzraugošajā Satiksmes ministrijā, problēmu risinās uzņēmuma vai valsts interesēs.

Vēl izteiktākā interešu konfliktā nonākuši abi pārējie valdes locekļi, viņi – paralēli arī „Latvijas dzelzceļa” darbinieki, kuriem būs jāizšķiras, kurai darbavietai par labu virzīt sarunas par dzelzceļa infrastruktūras maksas nosacījumiem akciju sabiedrībai PV.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti