Par 55% BNS grupas īpašnieci kļūst Igaunijas uzņēmēja Linnamē kompānija «UP Invest»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Igaunijas uzņēmējam Margusam Linnamē piederošās kompānijas "MM Grupp" meitasuzņēmums "UP Invest" iegādājies 55% kapitāldaļu Igaunijas uzņēmumā "Uudisvoog", kam pieder Baltijas ziņu aģentūru un mediju monitoringa kompāniju grupa "Baltic News Service" (BNS).

"Tā kā esmu investors, kas jau darbojas mediju jomā, tad uzskatīju par loģisku piedāvājumu kļūt par BNS līdzīpašnieku," sacīja "MM Grupp" valdes loceklis Linnamē.

Par BNS grupas vadītāju iecelts Svens Nūtmans, kuram ir liela pieredze mediju vadīšanā. Nūtmans būs arī "UP Invest" valdes loceklis un atbildēs galvenokārt par "UP Invest" investīcijām mediju jomā.

"Mēs plānojām piesaistīt investoru, lai nodrošinātu BNS grupas ilgtermiņa un stabilu attīstību," teica "Uudisvoog" valdes loceklis Ilmars Kompuss.

Nūtmans uzsvēra, ka viņa uzdevums būs paplašināt BNS produktu attīstību. "BNS ir mediju uzņēmums ar pārliecinošu vēsturi un spēcīgu komandu. Mans galvenais uzdevums ir paplašināt kompānijas piedāvāto produktu klāstu, ņemot vērā izmaiņas mediju jomā. Turklāt ir svarīgi labāk un spēcīgāk pozicionēt tirgū esošos produktus. Mums ir jāsaglabā vadošās pozīcijas Igaunijā un Lietuvā un jānostiprina pozīcijas Latvijā,"  sacīja jaunais BNS grupas vadītājs.

Nūtmans agrāk ir vadījis interneta portālu grupu "Delfi",  sporta preču tirdzniecības" uzņēmumu "Sportland Eesti" un bijis vadošos amatos mediju koncernā MTG. Maija sākumā viņš atstāja apsardzes firmas "USS Security Eesti" vadītāja amatu.

BNS grupas vadītāja amatā Nūtmans nomaina Markusu Nisulu, kurš bija BNS grupas valdes priekšsēdētājs kopš 2012.gada septembra.

Saistībā ar izmaiņām īpašnieku sastāvā par BNS grupas padomes locekļiem kļuvuši Kristjans Viloziuss un Pāvo Trū, kuri pārstāv "UP Invest".

"UP Invest" ir līdzīpašnieks uzņēmumā "Meedia Holding", kam pieder Igaunijas mediju koncerns "Eesti Meedia". Igaunijā  "Eesti Meedia" pieder valstī lielākais dienas laikraksts "Postimees", reģionālie laikraksti "Pärnu Postimees", "Sakala", "Virumaa Teataja", "Järva Teataja" un "Valgamaalane",   telekanāls "Kanal 2" un tipogrāfija "Kroonpress", kā arī radiostaciju grupa "Trio" un portāls "Soov". "Eesti  Media" pieder arī puse akciju žurnālu izdevniecībā "Ajakirjade Kirjastus", tabloīdā "Ohtuleht" un preses piegādes uzņēmumā "Express Post". Lietuvā "Eesti Meedia" pieder žurnālu izdevniecība "Žurnalu leidybos grupe", bezmaksas laikraksts un portāls "15min", kā arī reklāmas portālu uzņēmums "Plius". Savukārt Latvijā "Eesti Meedia" pieder portāls "TVNet", kas martā iegādājās portālu "Apollo".

Linnamē pieder medikamentu tirdzniecības uzņēmums "Magnum", kas darbojas arī Latvijā.

Jau ziņots, ka marta sākumā BNS grupu no Somijas mediju koncerna "Alma Media" uzņēmuma "Kauppalehti Grupp" iegādājās Igaunijas riska kapitāla kompānijai "Koha Capital" piederošais uzņēmums "Uudisvoog". Pēc Igaunijas uzņēmumu reģistra datiem, "Koha Capital" pieder Igaunijas uzņēmējam Ilmaram  Kompusam . "Koha Capital" ir līdzīpašnieks Tallinas izklaides un iepirkšanās centrā "Solaris".  Kompuss  ir ģenerāldirektors kompānijā "Sky Meedia", kam Igaunijā pieder vairākas radiostacijas.

BNS grupa, kurā ir ziņu aģentūras un mediju monitoringa kompānijas trīs Baltijas valstīs, 2013.gadā strādāja ar 4,2 miljonu eiro apgrozījumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti