«Omniva» apgrozījums Latvijā pērn audzis par 30%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pasta sūtījumu pakalpojumu sniedzējas SIA "Omniva Latvija" ("Omniva") apgrozījums 2019. gadā audzis par 30%, sasniedzot 7,5 miljonus eiro, bet uzņēmuma neto peļņa sasniegusi 746 000 eiro, kas ir nepilnas deviņas reizes lielāka nekā pirms gada, liecina "Omniva" pārstāvju sniegtā informācija.

Salīdzinājumam uzņēmums 2018. gadā nopelnīja 87 800 eiro. Peļņas rezultāti sasniegti, pateicoties diviem faktoriem – uzņēmuma iekšējiem efektivitātes procesiem un to uzlabojumiem, kā arī klientu lojalitātei. Tas, kā arī e-komercijas izaugsme sekmēja arī apgrozījuma kāpumu pērn, norādīja uzņēmumā.

Pēc uzņēmuma pārstāvju teiktā, būtiskākā ietekme uz pozitīvajiem pērnā gada rādītājiem bijusi pakomātu sūtījumu ieņēmumiem, kas pieauguši par 46% salīdzinājumā ar 2018. gadu.

""Omniva biznesa attīstību lielā mērā sekmēja arī straujā e-komercijas izaugsme Latvijā. Cilvēki arvien vairāk izvēlas iepirkties internetā, turklāt mēs redzam, ka pieaugums vērojams pilnīgi visos segmentos

– gan sūtījumos starp privātpersonām, gan piegādē no Latvijas un ārvalstu internetveikaliem, gan arī sūtījumos no Ķīnas e-komercijas platformām "Wish" un "AliExpress"," skaidroja "Omniva Latvija" vadītāja Beāte Krauze-Čebotare.

Kopumā pagājušajā gadā "Omniva" piegādājusi 2,78 miljonus pakomātu sūtījumu, kas ir par 54% vairāk, salīdzinot ar 2018. gadu. "Omniva" pērn paplašinājusi savu pakomātu tīklu, investējot 900 000 eiro un izvietojot papildu 45 pakomātus gan jau esošajās pilsētās, gan arī jaunās apdzīvotās vietās Latvijā.

"Omniva" nākotnes attīstības stratēģijā liela loma ir ekoloģiskajai domāšanai un saudzīgai attieksmei pret dabu. Tālab uzņēmums ir testējis vairākus elektroauto un nākotnē plāno tos iekļaut savā ikdienas autoparkā. Savukārt, izvairoties no dokumentu drukāšanas un uzglabāšanas papīra formātā, uzņēmums par 30% samazinājis papīra patēriņu.

2019. gadā "Omniva" noslēdza ilgtermiņa īres līgumu par biroja un loģistikas centra telpu nomu 4600 kvadrātmetru platībā biznesa centrā Latvijā "Green Park", uz kurieni uzņēmums plāno pārcelties šā gada vasarā.

Jaunajās telpās tiks izmantota jauna automatizēta sūtījumu šķirošanas iekārta, kas ļaus ievērojami palielināt uzņēmuma efektivitāti, norādīja uzņēmumā.

"Omniva" reģistrēta 2012. gadā un tās pamatkapitāls ir 2945 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2018. gadā bija 5,781 miljons eiro un peļņa 87 884 eiro. "Omniva" pieder Igaunijā reģistrētam uzņēmumam "Aktsiaselts Eesti post", vēsta LETA. Šobrīd Latvijas "Omniva" tīklā ir 203 pakomāti, kas izvietoti 95 apdzīvotās vietās Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti