«Liepājas metalurgs» centīsies atmaksāt kredītprocentus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Otrdiena ir pēdējā diena, kad „Liepājas metalurgam” ir jāsamaksā Itālijas bankai „UnoCredit” vairāk nekā pieci miljoni latu, pakāpeniski atmaksājot pirms vairākiem gadiem ņemto kredītu. „Liepājas metalurgs” jau atzinis, ka nespēs samaksāt aizdevuma pamatsummu, taču kredītprocentus Itālijas aizdevējiem gan uzņēmums centīšoties samaksāt.

Otrdien arī gaidāma „Liepājas metalurga” valdes sēde, kur būs zināms par gaidāmajām atlaišanām, gan par uzņēmuma nākotnes izredzēm.

Savukārt „Liepājas metalurgā” pirmdien notiek darbinieku tikšanās ar Valsts darba inspekcijas direktoru Renāru Lūsi, kurā viņš konsultē un informē cilvēkus par viņu tiesībām atlaišanas gadījumā. Labklājības ministre Ilze Viņķele (V) iepriekš lūdza Valsts darba inspekciju veikt pastiprinātu uzņēmuma uzraudzību.

Pagājušajā nedēļā uzņēmumā ir samazinātas 80 štata vietas, taču izskanējušas ziņas par vēl pāris simtu darbinieku atlaišanu, kas ir saistītas ar finanšu grūtībām „Liepājas metalurgā”. Šāda situācija rada spriedzi arī darbinieku vidū, un cilvēki sākuši pieteikties Valsts nodarbinātības aģentūrā. Samazināto štata vietu vidū ir vakances, kas jau ir likvidētas, un ir darbinieki, kas darba attiecības izbeiguši uz savstarpējās vienošanās pamata.

"Liepājas metalurgs" no Itālijas bankas 56 miljonu latu lielo kredītu paņēma 2008.gada 8.novembrī. Valsts kļuva par kredīta galvotāju, un tā ir visu laiku lielākā summa, kur valsts piekrita kļūt par galvotāju. Šī gada janvārī kopējā neatmaksātā summa bija 51,2 miljoni latu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti