FOTO: Krīzes nogurdinātie Igaunijas piena ražotāji pie parlamenta ēkas izvieto 10 000 piena pudeļu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

10 000 piena pudeļu pie Igaunijas parlamenta ēkas Tallinas centrā. Ar šādu instalāciju savu protestu rīko kaimiņvalsts Centrālā zemnieku savienība. 

Akcijas mērķis – norādīt uz ieilgušo krīzi nozīmīgos lauksaimniecības sektoros un aicināt parlamentu, valdību, kā arī patērētājus, tirdzniecības tīklus un lauksaimniekus kopīgi rīkoties, lai rastu izeju no situācijas.

Igaunijas Centrālā zemnieku savienība Tallinas centrālo Tompea laukumu izmantos visu dienu un savu protestu ir saskaņojusi ar policijas un robežsardzes departamentu.

Jau ziņots, ka visā Eiropā krīze piena ražošanas nozarē vērojama jau vairākus gadus un šogad jo īpaši liela ir piena pārprodukcija. Tā radusies gan Krievijas embargo, gan piena kvotu atcelšanas dēļ. Piensaimniekiem situāciju vēl skaudrāku padara piena cenu kritums par teju 40% pēdējo divu gadu laikā.

Eiropas Komisija (EK) ne reizi vien sniegusi atbalstu krīzē nonākušajiem piena ražotājiem. Pēdējais EK piedāvājums – maksāt kompensāciju par īslaicīgu ražošanas sašaurināšanu. Proti, par katru tirgū nerealizēto tonnu piena īslaicīgi tiks maksāti 140 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti