Panorāma

Vides ministra amatam izvirza R.Naudiņu

Panorāma

Kāpēc Somija ir atturīga pret sankcijām?

FKTK: "SMP Bank" Latvijā sankcijas neietekmē

FKTK: Uz Latvijā reģistrēto «SMP Bank» ASV noteiktās sankcijas neattiecas (plkst.20:00)

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 2 mēnešiem.

ASV ieviestās sankcijas pret „SMP Bank” neattiecas uz Latvijā strādājošo banku, jo tā ir reģistrēta un strādā Latvijas jurisdikcijā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija portālam lsm.lv norāda, ka tās maksājumu karšu sistēma Latvijā strādā. Bažas par „SMP Bank” problēmām maksājumu karšu izsniegšanu izskanēja brīdī, kad „Visa” un „MasterCard” apturēja Krievijas „SMP Bank” karšu apstrādi.

Kopumā Latvijā no 26 kredītiestādēm sešām ir Krievijas izcelsmes kapitāls. Tas ir 7,1% no kopējā ārvalstu kapitāla Latvijas banku sektorā.

„SMP Bank” ir 15. lielākā banka Latvijā un no aptuveni 40 000 tās klientu, 35 000 ir fiziskas personas, kuras lielākoties arī izmanto „Visa” un „Mastercard” maksājumu kartes. Liela daļa šo klientu ir pensionāri, kuri saņem militārpersonas pensiju no Krievijas.  Latvijā strādājošā „SMP Bank” gan ir Krievijas bankas meitasuzņēmums nevis filiāle, tādēļ ASV izvērstās sankcijas uz to nav attiecinātas un Latvijā „SMP Bank” izdotās maksājumu kartes turpina darboties.

“SMP Bank” valdes locekle Maija Treija Latvijas Televīzijai atzina, ka banka aktīvi seko līdzi situācijai, bet šobrīd nav saņemt nekāds paziņojums ne no „Mastercard”, ne no klientiem ne Latvijā, ne ārzemēs, ka būtu bijuši jebkādi traucējumi vai ierobežojumi.

Viņa arī uzsvēra, ka Latvijas „SMP Bank” darbojas tehniski neatkarīgi no Krievijas uzņēmuma, turklāt tās aktīvu likviditāte divreiz pārsniedz Latvijā noteikto normu, tādēļ arī turpmākas sankcijas pret Krievijas banku, Latvijas SMP neietekmētu.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti