Dūklavs: Sankcijas pret Krieviju saasina konkurenci vietējā tirgū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pēc sankciju ieviešanas pret Krieviju ir parādījusies lielāka Latvijas saražotās produkcijas konkurence Eiropas Savienības tirgū, tā intervijā Latvijas Radio atzina zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Viņš norādīja, ka tas ir līdzīgi kā laikā, kad Krievija sāka ierobežot Polijas augļus un dārzeņus, tad arī Latvijā saasinājās augļu un dārzeņu konkurence - cenas nokritās par aptuveni 20%.

"Nu, tā tas dzīvē notiek, tur neko nevar darīt," atzīst ministrs..

Dūklavs norādīja, ka šobrīd līdz ar sankcijām pret Krieviju un otrādi, arvien vairāk piena produktu paliekot Latvijas tirgū, tādējādi, palielinoties konkurencei, būtu jāsamazinās šo produktu cenai. "Kā jūs redzat, cena tik strauji nesamazinās, jo uzņēmumiem ir atkal citas problēmas, ir jāveido uzkrājumi pulvera veidā, cietā siera veidā," norādīja ministrs.

Lai veicinātu Latvijas atpazīstamību un produkcijas noietu, 115 uzņēmumi šogad piedalās Vācijas galvaspilsētas Berlīnes lielākajā lauksaimniecības, mežsaimniecības un pārtikas izstādē «Zaļā nedēļa».  Šogad Vācija izstādi rīko 80. reizi, bet Latvija tajā piedalās 20. gadu. Šogad Latvijai tiek pievērsta īpaša nozīme, jo, pateicoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā, mūsu valstij šoreiz ir partnervalsts statuss.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti