Rīta Panorāma

Intervija ar Rīgas domes priekšsēdētāju (PP) Mārtiņu Staķi

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Intervija ar Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieku (JV) Valdi Dombrovski

Dombrovskis: Budžeta veidošanā būs jārod balanss starp atbalstu iedzīvotājiem un piesardzību tēriņos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Topošās valdības viens no pirmajiem uzdevumiem būs nākamā gada budžeta veidošana, atrodot balansu starp atbalstu iedzīvotājiem un piesardzību budžeta tēriņos, intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" norādīja Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis ("Jaunā Vienotība").

Dombrovskis pauda, ka šī brīža ekonomiskajiem sarežģījumiem un 2008. gada krīzei atšķirīgā ir vairāk nekā kopīgā. "Īpaši, ja skatāmies, kā Latvija sagaidīja globālo ekonomisko krīzi un pašreizējo krīzi, tad pašreiz Latvijas ekonomikā ir daudz mazāk nesabalansētības, līdz ar to lielāka manevra iespēja krīzes pārvarēšanai," sacīja politiķis.

Vienlaikus viņš norādīja uz Eiropas Komisijas rekomendācijām par krietni piesardzīgāku fiskālo politiku. "Gan tāpēc, ka palielinās arī valsts parāda pakalpojumu izmaksas, gan arī tāpēc, lai vēl vairāk neveicinātu inflāciju," sacīja Dombrovskis.

Uz jautājumu par steidzamākajiem darbiem topošajai valdībai Dombrovskis minēja nākamā gada budžeta veidošanu, atrodot līdzsvaru starp mērķētu atbalstu iedzīvotājiem un uzņēmējiem un piesardzību budžeta tēriņos, domājot par deficīta samazināšanu.

Tāpat būtiski būs jautājumi attiecībā uz energoresursu cenām, tostarp piesaistot Eiropas Savienības atbalstu enerģētikas infrastruktūras pilnveidošanai.

Dombrovskis arī norādīja uz nepieciešamību strādāt ar sociāliem jautājumiem: "Latvijā diemžēl joprojām ir viens no augstākajiem sociālās nevienlīdzības rādītājiem Eiropas Savienībā."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti