Davosā brīdina par problēmām Eiropas ekonomikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Par spīti samilzušajai krīzei savā valstī Ukrainas premjerministrs Mikola Azarovs devies iepriekš plānotā vizīte uz Davosu, kur šajās dienās notiek Pasaules ekonomikas forums. Šajā pasākumā pulcējas divarpus tūkstoši uzņēmēju un politiķu no vismaz simt pasaules valstīm.

Prestižais forums šogad veltīts globālās ekonomikas transformācijai un sociālās nevienlīdzības mazināšanai, bet viena no pirmajām tajā paustajām atziņām neglaimo Eiropai. Eksperti brīdina, ka tā vēl nav pilnībā pārvarējusi recesiju, un aicina palielināt darba tirgus elastību un koncentrēties uz inovācijām, tehnoloģijām un tirdzniecību, lai apturētu reģiona atpalikšanu no ASV un Ķīnas.

Kā norāda Šveices bankas UBS vadītājs Aksels Vēbers, pēc krīzes ir dabiska vēlme "skatīties no gaišās puses, taču šāds saviļņojums ir pārāk vienpusīgs". Viņš uzskata, ka Eiropas atveseļošanās ir gausa un nevienmērīga un tai ir problēmas ar ekonomikas izaugsmi. Turklāt, pēc Vēbera viedokļa, reģions nerūpējas par savu nākotni, atstājot novārtā gados jaunus cilvēkus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti