Dienas ziņas

Viļakas novadā iemūrē laika kapsulu

Dienas ziņas

Cēsīs atklāj dienesta dzīvokļu ēku

Lidmašīnas Baltijas valstu karogu krāsās

«airBaltic» nokrāso lidmašīnas Baltijas valstu karogu krāsās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No šodienas Baltijas ceļš vārda tiešā nozīmē būs pacelts debesīs. Nacionālā aviosabiedrība "airBaltic" pēc Latvijas simtgadē pasniegtās dāvanas – lidaparāta, kas nokrāsots Latvijas karoga krāsās, līdzīgu pārsteigumu sagādājusi Baltijas ceļa trīsdesmitgadē. Turpmāk uz dažādiem galamērķiem visā pasaulē lidos gaisa kuģi ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas karogiem uz sāniem.

Gan novembrī atklātā lidmašīna sarkanbaltsarkaniem sāniem, gan tagad ar zili melno un sarkani, zaļi dzelteno krāsojumu "airBaltic" lidojumu grafikā tiek liktas bez īpašiem nodomiem. Tās lidos gan no Rīgas, gan Tallinas un Viļņas uz visiem iespējamiem galamērķiem.

"Mūsu darbiniekiem pilotiem, stjuartiem ir vienmēr liels prieks tieši ar šīm konkrētām lidmašīnām lidot, un katru reizi, kad izpildām lidojumus, mūsu pasažieri ir gan pārsteigti, gan gandarīti, ka viņiem ir iespēja lidot ar šīm īpašajām lidmašīnām," stāstīja "airBaltic" lidojumu vadības vecākais viceprezidents Pauls Cālītis.

Aviokompānijas prezidents Martins Gauss stāstīja, ka, pirms ieradās Latvijā, par Baltijas ceļu nebija dzirdējis, jo tajā laikā viņa dzimtenē Vācijā notika vēsturiskā Berlīnes mūra krišana.

"Šie kaut kādā ziņā ir līdzīgi notikumi, un mēs gribam godināt to, kas pirms 30 gadiem notika Baltijā. Es saprotu, ka Baltijā tas bija tikpat svarīgi kā mums, vāciešiem, mūra krišana. Un tagad šie karogi lidos uz Abū Dabī, Malagu un Lisabonu, lidos pa visu Eiropu un vēl tālāk, un lidos vēl daudzus gadus. Mūsu pasažieriem jau patika pirmā lidmašīna, bet tagad visas trīs kopā ir vēl daudz iespaidīgāk," stāstīja Gauss.

Sociālajos tīklos droši vien jau pavisam drīz varēsim gaidīt daudz attēlu ar karoga krāsu lidmašīnām, smej "airBaltic" komanda. Taču svarīgi, ka Baltijas ceļa simboliska pacelšanās debesīs noteikti dos iemeslu cilvēkiem par to uzzināt vairāk.

"Tas būtībā tiek asociēts ar izcilu demokrātiskas, nevardarbīgas cīņas simbolu, un tas ir veids, kā ir jāiegūst, jāizcīna demokrātija. Un ar to jau esam iegājuši vēsturē, un šodien tas ir vēl viens skaists atgādinājums pasaulei par baltiešiem, par mūsu spēku, vienību, mūsu vienotību," sacīja Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis.

Lai lielais "Airbus" gaisa kuģis iegūtu tik īpašu krāsojumu, ir nepieciešamas 10 dienas.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti