Rīta Panorāma

Stāstu krājums par dakteru klaunu ikdienas praksi bērnu slimnīcās

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Ukrainas zemnieki uz izdzīvošanas robežas

Ukrainas zemnieki uz izdzīvošanas robežas

Polijā un vairākās citās Eiropas valstīs turpinās zemnieku protesti, un viens no to iemesliem ir lētāku lauksaimniecības preču ievešana no Ukrainas. Tikmēr arī Ukrainas zemnieki Krievijas agresijas un citu iemeslu dēļ spiesti cīnīties par izdzīvošanu.

"Pēc Krievijas iebrukuma un okupācijas mēs visu uzcēlām no jauna. Negaidot valdības palīdzību, kas tā arī nepienāca. Tirgotāji, kas eksportē graudus, pelna visvairāk. Tādi zemnieki kā es šeit nepelna gandrīz neko," norādīja zemnieks Sergejs Lukičs.

Sergejam pieder 2500 hektāri zemes Kijivas apgabalā, un viņš Beļģijas televīzijas žurnālistiem parādīja vienu no savām noliktavām, kuru Krievijas okupācijas periodā ienaidnieks izmantoja tanku glabāšanai.

Ciematā šajā laikā tika nopostītas 80 mājas un cieta arī vairākas graudu glabātuves. Šogad raža pārdota par 110 eiro tonnā jeb par 15 eiro lētāk nekā pērn, tomēr noliktavas palīdz uzglabāt graudus līdz brīdim, kad būs labāka cena.

Grūtāk klājas mazajiem zemniekiem, un Katerina no saviem 50 hektāriem ievāktos graudaugus spiesta pārdot trīs reizes lētāk nekā pirms Krievijas pilna mēroga iebrukuma.

Cenu samazina gan ierobežotais eksports, gan starpnieku vēlme nopelnīt. Zemnieki ar sarūgtinājumu uztver Eiropas kolēģu pārmetumus un atgādina, ka Ukrainā neviens nesaņem subsīdijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti