Liela interese par atsāktajiem lidojumiem uz Telavivu; atgādina par drošību

Apmēram nedēļu ir atjaunoti tiešie avioreisi no Rīgas uz Telavivu Izraēlā. Tie septiņus mēnešus bija apturēti karadarbības Izraēlā dēļ. Ceļotāju interese par šo galamērķi ir augsta, taču Latvijas vēstniecība un arī tūroperatori aicina izrvērtēt drošību pirms došanās uz Izraēlu.

Liela interese par atsāktajiem lidojumiem uz Telavivu; atgādina par drošību
00:00 / 03:48
Lejuplādēt

Kopš nacionālās aviokompānijas "airBaltic" paziņojuma no 17. maija atsākt avioreisus no Rīgas uz Telavivu interese apmeklēt šo ceļamērķi ir liela. Neatklājot konkrētus iegādāto biļešu datus, "airBaltic" Latvijas Radio pavēstīja, ka iegādāto biļešu apjomi no maija līdz oktobrim ir pagājušā gada rezervāciju apjomā. Jūlijā un augustā tie ir pat par trešdaļu lielāki nekā pagājušajā vasarā. Taču – vai doties šajā ceļojumā ir droši?

Izraēlā kopš 7. oktobra aizvien spēkā ir izsludinātais karastāvoklis. Vienlaikus – valsts reģionos, kur atrodas arī vairums populārāko tūrisma galamērķu, situācija ir mierīga, stāsta Latvijas vēstnieks Izraēlā Aivars Groza.

"Situācija valsts centrālajā daļā ir mierīga, tiek atjaunoti tūrisma maršruti, daudzas aviokompānijas atjaunojušas lidojumus, ierodas daudz tūristu. Protams, joprojām ir spēkā mūsu ceļojumu brīdinājums un visiem valsts piederīgajiem, kuri dodas uz Izraēlu, noteikti būtu jāreģistrējas konsulārajā reģistrā, lai vajadzības gadījumā mēs viņiem varētu sniegt palīdzību,"

uzsver vēstnieks. 

Katram pašam jāizvērtē, vai apmeklēt Izraēlu, taču ir reģioni, kuros rādīties nevajadzētu pilnīgi noteikti, uzsver vēstnieks.

Groza intervijā norāda, ka "nekādā gadījumā nevajadzētu plānot braucienus uz valsts dienvidiem, Gazas sektora tuvumā, vai uz ziemeļiem, kur regulāri notiek apšaudes no Libānas un Sīrijas puses. Tāpat arī Jeruzalemē ir kopumā mierīgi, bet var gadīties situācijas, ka notiek eskalācija, uzbrukumi vai terora akti".

Par ceļojumu drošības aspektiem klientiem atgādina arī tūroperatori, ceļojumu organizētāji. Kompānija "Interlux Travel" pērn rīkoja grupu ekskursijas vairākos ceļamērķos Izraēlā, bet pašlaik – tikai individuāli, stāsta "Interlux Travel" mārketinga vadītāja Ilona Medne.

"Izraēla ir unikāla valsts ar daudz dažādām ticībām un kultūrām, neskaitāmiem kulta un vēstures objektiem, ko ar savām acīm ieraudzīt vēlas daudzi. Mēs nepiedāvājam ceļojumus uz nedrošiem galamērķiem. Ja kāds izsaka vēlmi doties turp, vēršam uzmanību uz drošības aspektiem un lūdzam vēlreiz izvērtēt visus iespējamos riskus un piedāvājam ceļamērķu alternatīvas. Ja runājam par Izraēlu, tad intereses gadījumā ceļotājiem individuālā kārtā organizēsim un piedāvāsim iespēju aizbraukt uz Izraēlu," saka Medne. 

Iemeslu turp doties ir daudz, papildina "Baltic Travel Group" vadītājs Vladislavs Korjagins.

"Latvieši Izraēlu apmeklē dažādu iemeslu dēļ, tostarp tūrisma, vēsturisko interešu, reliģiskas nozīmes, kultūras apmaiņas un, protams, biznesa iespēju dēļ. Latvijai ar Izraēlu ir arī kopīgas vēsturiskas saites, īpaši ar ebreju kopienas starpniecību," saka Korjagins. Vienlaikus viņa ieteikums drošākai ceļošanai Izraēlā – nedarīt to uz savu galvu.

"Es domāju, ka Izraēlas drošības sistēma strādā normāli, mūsu vēstniecība var ātri reaģēt. Galvenais mūsu klientiem – izmantot sertificētas, profesionālas tūrisma aģentūras. Tas nozīmē gan kvalitāti, gan ātru evakuāciju uz dzimteni, kā tas notika pagājušā gada oktobrī. Tiem, kuri ceļo paši, [kāda saasinājuma gadījumā] var būt problēmas, bet ar aģentūras palīdzību, es domāju, nekādu problēmu nebūtu," stāsta "Baltic Travel Group" vadītājs. 

Vienlaikus šogad aug pieprasījums tūrismam no Izraēlas Latvijā un Baltijas valstīs. Telavivā jaunnedēļ notiks tam veltīts seminārs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti