Vīndari stāsta, ka meklē tādas īpašības kā medus, riekstu vai svaiguma garšu. "Mēs šos eksperimentālos vīnus salīdzinām ar tiem, kas darināti ierastajā veidā," viņi norāda.
Eksperimentu gaitā pēta, kā dažāda veida apstrāde ietekmē šampanieša garšu. Pētniecības periodā apstrādātas teju divtūkstoš dzirkstošā vīna pudeļu.
Vīna uzturēšanai ir savas izmaksas, jo vīns jātur atbilstošajā temperatūrā un jābūt plašai telpai, kur tos uzglabāt.
Citi vīndari ir vairāki ieinteresēti pašā procesā. Viņi norāda, ka jauns pagatavošanas veids dod papildu izvēles, kā vīnu darināt. "Cerams, ka neviens nepamanīs, ka ir kādas izmaiņas, ja nu vienīgi to, ka garša kļuvusi labāka," prognozē fermentācijas speciālisti.