«Veidenbaums un Veidenbaums. Divi brāļi» – pārbaudi, cik daudz zini par izrādi un brāļiem-dzejniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Teātris.zip” piedāvā spēli “Teātra guru akadēmija”, kurā aicināti piedalīties visi tie, kas kaut reizi spēruši kāju teātrī, uzskata sevi par teātra faniem vai entuziastiem. Jautājumi gan par izrādēm, gan “Teātra.zip” raidījumu ierakstiem, aktieriem, režisoriem un kritiķu terminiem.

27. februārī “Teātris.zip” izlauzīsies no tradicionālo teātru loka un ielūkosies mūzikas namā “Daile”, kur 2018. gadā tapa iestudējums “Veidenbaums un Veidenbaums. Divi brāļi”.

Katram jau no skolas laika ir savs priekšstats par Eduardu Veidenbaumu, bet tikai retais zina, ka arī viņa vecākais brālis Kārlis rakstīja dzeju. No viņa rakstītā ir saglabājies pavisam maz  – daži dzejoļi un piezīmes. Aktieris Vilis Daudziņš šīs un citas liecības savācis teatrālā inscenējumā, kurā pats spēlē Kārli – apdāvinātu cilvēku, kura nozīme nav pietiekami novērtēta ne vien viņa paša literārā devuma dēļ. Bez viņa mēs nezinātu Eduardu Veidenbaumu, kura izglītošanai un daiļradei viņš ziedojās. Eduarda Veidenbauma lomā – Mārtiņš Meiers.

Šis ir poētisks stāsts par diviem talantīgiem jauniem cilvēkiem, par zemi, kurā viņi piedzima, par dzeju, kuru viņi rakstīja, par valdniekiem, kas pār viņiem valdīja, un par laiku, kas beigās visu saliek pa vietām.

Autors – Vilis Daudziņš.

Komponists – Jēkabs Nīmanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti