Rīta Panorāma

Rundāles pils piedāvā orientēšanās spēli

Rīta Panorāma

Oficiālā Eiropas čempionāta basketbolā bumba Rīta panorāmas studijā

Pirmizrāde Valmieras teātrī "Debesis ir mūsu"

Valmierā Vilsona lugas «Debesis ir mūsu» iestudējuma pirmizrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 2 mēnešiem.

Valmieras teātrī 19. martā pirmizrādi piedzīvos Ērika Vilsona lugas „Debesis ir mums” iestudējums.

Lugas darbības fons ir šodienas Latvijas lauku situācija – zeme paliek atmatā vai tiek pārdota tiem, kas spēj vairāk maksāt. Cilvēki brauc prom, tie, kas paliek, cīnās par izdzīvošanu, jo mīl šo zemi. Lugas galvenie varoņi, kā saka režisors Jānis Znotiņš, ir gudri un jūtīgi cilvēki, ko samalusi dzīve: Pauls (Aigars Vilims) un viņa skarbā, darba nomocītā meita Agnese (Māra Mennika), kas mēģina vilkt nomāto saimniecību, un Mareks (Mārtiņš Upenieks), faktiskais saimniecības mantinieks, kas ir ieradies no Anglijas, lai nokārtotu mantojuma lietas. Vai ir kāds spēks, kura varā būtu viņus atkal padarīt laimīgus? – uz šo jautājumu cenšas atbildēt izrādes veidotāji.

„Varoņiem ir dota viena nakts. Turklāt Mēness apspīdēta nakts, kuras laikā ar viņiem, ja tā var teikt, ar viņiem notiek brīnums,” stāsta izrādes režisors Jānis Znotiņš.

Znotiņš Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" skaidro, ka problēma, kuru izrādes autori gribējuši risināt, ir jautājums par to, ka cilvēki nekad paši no sevis nebēgs prom.

Izrāde tapusi, cieši sadarbojoties ansamblim un lugas autoram Ērikam Vilsonam. „Rezultātā ir tapušas gandrīz vai divas atsevišķas lugas: viena, kas ir vairāk mana, otra – kāda tā būs uz skatuves,” atzīst dramaturgs. „Taču šāds darba veids ir ļoti saistošs, man bija ļoti patīkami strādāt ar jauno režisoru Jāni Znotiņu, un, lai arī pats vairs teātrī nespēlēju, šādās saskarsmes reizēs jūtu, ka nekas no pieredzētā un iemācītā nekur nepazūd. Visu kādreiz vēl var izmantot jaunā darbā."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti