Publika izsvilpj Hermani pēc «Fausta pazudināšanas» pirmizrādes Parīzē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Publika ar svilpieniem un ūjināšanu sagaidījusi režisoru Alvi Hermani iznākam uz skatuves pēc Hektora Berlioza operas "Fausta pazudināšana" pirmizrādes Parīzes operā 8. decembrī, liecina sociālajos tīklos publiskots video.

Pirmizrādē uz skatuves kāpa dziedātāji Jonass Kaufmanis, Sofija Koha, kā arī Brēns Terfels. Vācu tenors Kaufmanis aizstāvēja izrādi, bet atzina, ka režisors izrādes muzikālo pusi būtu varējis attīstīt vēl vairāk.

Jau vēstīts, ka Alvja Hermaņa interpretācijā Fausts ir zinātnieks mūža nogalē, izvēloties zinātnieku Stīvenu Hokingu, kurš ekoloģiskas katastrofas gadījumā varētu izvēlēties kolonizēt Marsu. Dzīves alkas nerealizējis, Lucifera uzpirkts, zinātnieks paraksta līgumu ar pašu nelabo, nodod nevainīgo jaunavu Margarētu un finālā tiek aizrauts uz elli, Hermaņa versijā - dodas uz Marsu kopā ar mums visiem.

Izrādes scenogrāfiju veido dzelzs būris un stikla dekors, ko papildina video projekcijas uz ekrāna.

Kā ziņots, Hermanis pametis darbu teātrī "Thalia Theater" Hamburgā, paužot protestu pret Vācijas atvērtību imigrantiem un bēgļiem.

Režisors norāda, ka Berlīnes imigrācijas politika apdraud Eiropu, jo tajā nepamanīti var iekļūt teroristi. Nav iespējams atšķirt labos cilvēkus no ļaunajiem. Vienlaicīgs atbalsts teroristiem un Parīzes slaktiņa upuriem nav iespējams. Lai arī ne visi bēgļi ir teroristi, visi teroristi bijuši bēgļi vai viņu bērni, uzskata Hermanis.

Saistībā ar Hermaņa aiziešanu no teātra tam nākas atcelt izrādi, kuru bija plānots skatītājiem rādīt nākamajā gadā. Tomēr tas turpinās izrādīt citu Hermaņa izrādi "Spaete Nachbarn" ("Vēlie kaimiņi"), kas vēsta par ebreju imigrantiem ASV.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti