Miris grupas «The Doors» dibinātājs Rejs Manzareks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vācijā pirmdien miris leģendārās rokgrupas "The Doors" dibinātājs un taustiņinstrumentālists Rejs Manzareks, paziņoja viņa menedžeris.

Manzareks nomira klīnikā Rozenheimas pilsētā pēc ilgas cīņas ar žultsvada vēzi 74 gadu vecumā. Mūža pēdējos brīžos pie viņa bija sieva Dorotija un brāļi Riks un Džeimss.

Manzareks un "The Doors" vadošais dziedātājs Džims Morisons nodibināja šo grupu 1965.gadā pēc nejaušas satikšanās Losandželosas piepilsētā Venisbīčā.

Grupa kļuva slavena ar tādiem hitiem kā "Light My Fire", "Riders on the Storm ", "L.A. Woman", "The End", "Break on Through to the Other Side" un "Hello I Love You".

Tika pārdoti vairāk nekā 100 miljoni šīs grupas albumu visā pasaulē, un "The Doors" izpelnījās 19 zelta, 14 platīna un piecus multiplatīna albumus Amerikā vien. Manzareks kļuva par vienu no pazīstamākajiem sava laikmeta taustiņistrumentālistiem un nodrošināja "The Doors" dziesmām raksturīgo skanējumu.

Morisona nāve no sirdslēkmes 1971.gada 3.jūlijā Parīzē 27 gadu vecumā faktiski izbeidza grupas slavas gājienu, lai gan "The Doors" vēl turpināja uzstāties un Manzareks uzņēmās dziedātāja pienākumus.

Manzareks vēlāk spēlēja arī citās grupās. 1998.gadā viņš sarakstīja memuārus "Light My Fire: My Life with The Doors", kas kļuva par bestselleru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti