Miris amerikāņu reperis «Coolio»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Losandželosā 59 gadu vecumā no dzīves aizgājis amerikāņu reperis "Coolio", kas vislabāk ir pazīstams ar 1995. gada hitu "Gangsta's Paradise", trešdien pavēstīja mūziķa menedžeris.

Nāves iemesls pagaidām netiek izpausts.

"Coolio" atrasts bez dzīvības pazīmēm trešdienas pēcpusdienā drauga mājā vannas istabā, tīmekļa ziņu vietnei TMZ apliecināja mūziķa menedžeris Džaress Pouzijs.

"Coolio" repera karjeru sāka Kalifornijā 80. gadu beigās, bet starptautisku atzinību izpelnījās 1995. gadā ar kompozīciju "Gangsta's Paradise", kas bija dzirdama filmā "Dangerous Minds" ("Bīstamie prāti").

Nākamajā gadā par šo kompozīciju "Coolio" saņēma "Grammy" balvu kategorijā "Labākais repa solo priekšnesums".

Dziesma ar motīvu, kas aizgūts no Stīvija Vondera 1976. gada kompozīcijas "Pastime Paradise", visā pasaulē tika pārdota vairākos miljonos eksemplāru, 16 pasaules valstīs tā nonāca hitparāžu virsotnēs, kā arī kļuva par 1995. gada "Billboard" dziesmu numur viens.

"Gangsta's Paradise" joprojām ir ļoti populārs skaņdarbs: šai dziesmai ir vairāk nekā miljards skatījumu "YouTube", arī mūzikas straumēšanas platformā "Spotify" to klausījušies vairāk nekā miljards reižu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti