Lielā mūzikas balva: «Gada koncerts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 3 mēnešiem.

Latvijas Radio veidotajā rubrikā par Latvijas Lielās mūzikas balvas pretendentiem šoreiz kārta kategorijai „Gada koncerts”.

Jau vēstīts, ka „Gada koncerta” kategorijā uz Lielo mūzikas balvu pretendē trīs notikumiIngas Kalnas solokoncerts „Bel canto”, koncerts „Marta Argeriča. Gidons Krēmers. Kremerata Baltica”, kā arī Latvijas Radio bigbenda un Džeimsa Morisona koncertprogramma „Mare Balticum”.

„Ingas Kalnas  solokoncerts „Bel canto”, ar kuru viņa svinēja savu 20. sezonu uz operas skatuvēm, bija tiešām tāds dīvas varoņdarbs, jo bel canto stils mūzikā nozīmē vokālistam perfektu virtuozitāti. To nevar katrs,” skaidro muzikoloģe Inese Lūsiņa. „Un sevišķi vēl pilnā programmā, kurā tu viens dziedi solo. Tas tiešām bija varoņdarbs, jo Inga Kalna visu šo ārkārtīgo virtuozitāti pasniedza arī neparasti muzikāli, ļoti jūtīgi. Inga Kalna vienkārši ir meistars šādas mūzikas atskaņojumā.”

Koncertu „Marta Argeriča. Gidons Krēmers. Kremerata Baltica” muzikoloģe nosauc par zelta burtiem ierakstāmu mūsu mūzikas vēsturē. Lūsiņa uzskata, ka tikai Marta Argeriha spēj uzburt mūzikā ko paradīzei līdzīgu.

Savukārt Latvijas Radio bigbenda un Džeimsa Morisona koncertprogrammu „Mare Balticum” muzikoloģe nosauc par ārkārtīgi interesantu un unikālu projektu, „kas pierādīja jau tādā starptautiskā līmenī, ka mūsu tautas melodijas var kalpot par brīnišķīgu džeza materiālu, kā to pirms mums ļoti spilgti parādījuši Norvēģijas mūziķi. Sevišķi daudz tas ir attīstījies Ziemeļvalstīs”.

Kā iepriekš jau vēstīts, 3.martā Latvijas Nacionālajā operā (LNO) notiks Lielās mūzikas balvas pasniegšanas svinīgā ceremonija

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti