Koris «Maska» ieguvis «Grand Prix» konkursā Japānā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Koris "Maska" 35. Starptautiskajā Takarazukas konkursā Japānā ieguvis zelta medaļas gan renesanses programmā, gan laikmetīgās mūzikas programmā, kā arī konkursa "Grand Prix!", informē koris.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Babītes novada jauktais koris "Maska" 16. jūlijā uzsāka kora pastāvēšanas vēsturē vērienīgāko tūri, kurā trīs nedēļu laikā paredzēti trīs konkursi un vairāki koncerti. Tūres pirmais posms noslēdzies īpaši veiksmīgi ar "Grand Prix" 35. Takarazukas starptautiskajā kamerkoru konkursā. Takarazukas konkursā Latvijas vārds tiek godināts atkārtoti, jo iepriekš uzvarētāju laurus plūcis arī jauniešu koris “Kamēr…”.

Japānas tūres turpinājumā koris "Maska" sniegs vairākus koncertus. Lielākais izaicinājums būs solo koncerts 23. jūlijā Kioto Nagaokakyo Memoriālā kultūras centra zālē. Tas ir īpašs pagodinājums, jo koris "Maska" ielūgts uzstāties koncertu sērijā kopā ar tādiem visā pasaulē zināmiem māksliniekiem kā "The King’s Singers", "Sofia Vokalensamble" un "KammerChor Saabrucken". Savukārt 24. jūlijā Tokijā koris "Maska" kopā ar japāņu kori “Gaisma” aizvadīs īpašu meistarklasi, izstrādājot latviešu kormūzikas skaņdarbus, kā arī sniegs kopīgu koncertu. Koncertos tiks atskaņota daudzveidīga koncertprogramma, liekot lielu akcentu uz latviešu komponistu kormūziku, kā arī lielu daļu no skaņdarbiem, kas šā gada pirmajā pusē ieskaņoti jaunākajā kompaktdiskā "Dedication" (Veltījums), kas pieejams populārākajās mūzikas straumēšanas vietnēs –  "Spotify" un citviet.

No 26. līdz 28. jūlijam koris "Maska" piedalīsies 2. Starptautiskajā Tokijas koru konkursā, kas ir viens no jaunizveidotā Pasaules koru "Grand Prix" posmiem. Konkursa programmā iekļauti gan obligātie konkursu skaņdarbi, ko radījuši japāņu komponisti, gan latviešu komponistu – Lauras Jēkabsones, Pētera Vaska, Ērika Ešenvalda darbi un citu autoru opusi, kas izvēlēti atbilstoši konkursa nolikumam.

Vērienīgā tūre noslēgsies Zviedrijas pilsētā Gēteborgā, kur koris pārstāvēs Latviju starptautiskajā konkursā “Eirovīzijas koris 2019”. Konkursam sagatavoti divi Lauras Jēkabsones skaņdarbi, kuros mūsdienīgā skanējumā ietverti latviešu folkloras elementi. Konkursa pirmajā kārtā tiks izpildīts skaņdarbs “Pērkontēvs”, kas tika komponēts pagājušajā vasarā notikušajiem “Dziesmu kariem” un palīdzēja korim iegūt pirmo vietu. Šī konkursa finālam tiks virzīti trīs kori, un tam "Maska" ir sagatavojusi pirmatskaņojumu – Lauras Jēkabsones “Nāc, Dieviņi!”

Kora gaitām konkursā “Eirovīzijas koris 2019” no 1. līdz 4. augustam sekos līdzi un informēs Latvijas Televīzija. Konkursa noslēgumu tiešraidē varēs skatīt 3. augusta vakarā LTV1.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti