Iveta Vējone kļuvusi par LNSO patronesi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai sniegtu atbalstu Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim (LNSO) un stiprinātu to kā nacionālas nozīmes klasiskās mūzikas aprites pamatvērtību, Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone piekritusi kļūt par LNSO patronesi. Valsts prezidents kopā ar kundzi apmeklēja krāšņo LNSO Vecgada koncertu un tikās ar orķestra vadību, lai pārrunātu iespējamo turpmāko sadarbību.

Pēc 28.decembrī notikušā "LNSO Vecgada koncerta ar Raimondu Paulu" apmeklējuma Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Iveta Vējones kundze tikās ar LNSO galveno diriģentu un māksliniecisko vadītāju Andri Pogu un orķestra direktori Indru Lūkinu, lai pārrunātu iespējamo turpmāko sadarbību.

"Esam pagodināti un gandarīti par Valsts prezidenta un viņa kundzes ļoti ieinteresēto attieksmi valsts kultūrpolitikas jautājumos. Domājam, ka Ivetas Vējones līdzdalība orķestra dzīvē patroneses statusā palīdzēs aktivizēt izglītojošo programmu, dodot iespēju mūzikas skolu audzēkņiem no visas Latvijas apmeklēt simfoniskās mūzikas koncertus un rosinot viņu interesi izvēlēties profesionāla mūziķa karjeru. Pārrunājām arī savstarpēju sadarbību valsts reprezentācijas pasākumu rīkošnā," stāsta Indra Lūkina, LNSO vadītāja.

2015.gadā ir nodibināts LNSO fonds, kurā ar aktīvu līdzdalību iesaistījušies sabiedrībā pazīstami uzņēmēji, juristi, ārsti. Fonda darbības mērķis ir aktivizēt LNSO publisko tēlu sabiedrībā, kā arī piesaistīt finansējumu tādām ārkārtīgi svarīgām jomām orķestra dzīvē kā jaunu instrumentu iegāde, jauno mūziķu izglītošana.

Kā vēstīts, 2015.gadu LNSO noslēdz ar trim krāšņiem Vecgada koncertiem, kuru programma veidota kopā ar maestro Raimondu Paulu viņa 80.dzimšanas dienas ieskaņā. Koncertos piedalās dziedātāji Sonora Vaice un Daumants Kalniņš, saksofonists Oskars Petrauskis un jauniešu koris "Kamēr...". Koncertu diriģents ir Jānis Liepiņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti