Fonds «Viegli» turpina decembra koncertu tradīciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Dzelzceļa muzejā 14. un 15. decembrī notiks ikgadējie Imanta Ziedoņa fonda „Viegli” ziemas koncerti.

Ja pērn klausītāji tika aicināti uz sēdkoncertiem, tad šogad, kā liecina fonda mājas lapā publicētā informācija, būs stāvkoncerti. Kopumā paredzēti trīs pasākumi – 14.decembrī plkst.15 un 19 un 15. decembrī plkst. 18.30.

„Daudzas dažādas personības kopā vienā projektā rada interesantumu," raidījumā „Rīta Panorāma” norāda Māra Upmane-Holšteine.

„Ja runājam par [koncerta] kodu, tad vienkārši – Renārs Kaupers mums iedod kodu un mēs pēc tā laižam,” piebilst Raimonds Gusarevs (El Mars).

Jautāts par gaidāmo koncertu radošo ideju, El Mars skaidro, ka iesaistīto mūziķu kolektīvs ir liels – apmēram 20, līdz ar to koncerti izvēršas ne tā, kā sākumā plānots, un pārsteidz pašus.

Par pasākuma muzikālo daļu rūpēsies mūziķi, kuri piedalījušies abu fonda "Viegli" mūzikas albumu ierakstos, - Renārs Kaupers, Jānis Strapcāns, Jānis Holšteins-Upmanis (Goran Gora), Māra Upmane-Holšteine, El Mars u.c.

Pasākumā būs arī sirsnīga kopdarbošanās Lapsas piparkūku darbnīcā, mierīga lasīšana vai aktīvas diskusijas Bibliotēkā (ar mudinājumu iemainīt kādu savu jau izlasītu grāmatu pret kādu vēl neiepazītu darbu no mūsu krājuma), neaizmirstot par iedvesmotu apsveikuma kartīšu rakstīšanu un sūtīšanu saviem mīļajiem.

Visi pasākuma ieņēmumi tiks ziedoti Imanta Ziedoņa fonda „Viegli” projektu un mērķu īstenošanai – turpināt sakopt un labiekārtot dzejnieka mājas „Dzirnakmeņi”, veidojot tās par radošuma centru. Kā intervijā atklāj Māra Upmane-Holšteine, šo centru plānots atklāt jau nākamvasar.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti