Fonds «Viegli» laidis klajā otro oriģināldziesmu albumu ar Ziedoņa vārdiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šī gada decembra sākumā Imanta Ziedoņa fonds „Viegli" plašākai publikai piedāvā savu otro mūzikas albumu „Vakars. Pietura. Jasmīns.", kurā mūziķi - Jānis Holšteins-Upmanis (Goran Gora), Māra Upmane-Holšteine, Renārs Kaupers, Jānis Strapcāns, Raimonds Gusarevs (El Mars) un Jānis Šipkēvics, ir ieskaņojuši savas oriģināldziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem.

Līdzīgi kā iepriekšējā albuma tapšanā, arī šoreiz visas 11 albumā iekļautās dziesmas tika ierakstītas fonda „Viegli" radošās nometnes laikā, Imanta Ziedoņa vasaras mājā „Dzirnakmeņi" – latviskā klētiņā, kas albumā iekļautajām dziesmām piedod īpašu skanējumu un noskaņu.

„Šis albums stāsta par uzticēšanos, godīgumu un draudzību. Vērtībām, kas vienmēr ir pastāvējušas, taču reizēm piemirstas. Vēl viena īpaša iezīme, salīdzinājumā ar iepriekšējo albumu, ir dzejoļu izvēle - bez īpašas vienošanās visi autori ir piemeklējuši daudz intīmākus, trauslākus, taču noteikti - spēcīgākus Ziedoņa vārdus", stāsta fonda "Viegli" valdes loceklis un galvenais mūzikas albuma producents Jānis Holšteins-Upmanis.

Jaunā albuma „Vakars. Pietura. Jasmīns." dziesmas fonds „Viegli" piedāvās noklausīties arī klātienē – Latvijas Dzelzceļa muzejā, organizējot ikgadējos koncertus 16. un 17.decembrī. Šogad skatītāji tiek aicināti uz sēdkoncertu, kurā kopīgi tiks meklēta sajūta – kad sēdi pieturā, autobuss ir aizgājis, līdz nākamajam vēl kāds laiciņš, smaržo jasmīns, un tu paliec viens ar savām domām, atmiņām un sapņiem. Koncerts taps sadarbībā ar jauno teātra režisoru – Elmāru Seņkovu.

Mūzikas albumu no 5.decembra var iegādāties visās Latvijas Pasta nodaļās, Jāņa Rozes grāmatnīcās, kā arī lejupielādēt fonda mājas lapā.

Visi ieņēmumi tiks novirzīti Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" mērķu īstenošanai - dzejnieka vasaras mājas "Dzirnakmeņi" labiekārtošanai, veidojot tās par radošuma centru, kā arī – jaunas tradīcijas iedibināšanai Latvijā – Imanta Ziedoņa apbalvojuma "Laiks Ziedonim!" izveidei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti