Budapeštā izskan latviešu un ungāru kamermūzikas koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 1 mēneša.

17.aprīlī Budapeštā koncertzāle "Nador Terem" ar kamermūzikas koncertu uzstājās latviešu pianiste Diāna Zandberga un ungāru čelliste Āgneša Kāllaja (Ágnes Kállay), aģentūra BNS uzzināja Ārlietu ministrijā.

Koncerta programmā izskanēja ungāru klasiķu Ferenca Lista (Ferencz Liszt), Bēlas Bartoka (Béla Bartók) un latviešu skaņraža Jāņa Mediņa kamermūzikas šedevri, kā arī tika atskaņota mūsdienu komponistu, tostarp Pētera Vaska, Janoša Vajdas (János Vajda), Daces Aperānes, Mātē Hološa (Máté Hollós) un Jāņa Zandberga, daiļrade.

Koncerta mērķis bija iepazīstināt klausītājus ar ungāru un latviešu kamermūziku abu valstu kultūrvēsturisko attiecību kontekstā, balstoties uz Diānas Zandbergas pētījuma "Latvijas un Ungārijas kultūrvēsturiskās attiecības mūzikas jomā" rezultātiem, mūziku paspilgtinot ar vizuālu prezentāciju un stāstījumu.

Zandberga un Kāllaja savu sadarbību uzsāka 2013.gadā Latvijas vēstniecības Ungārijā organizētajā Valsts svētku pieņemšanā. 22. un 23.aprīlī mūziķēm paredzēti arī kopīgi koncerti Latvijā.

Koncertu organizēja Latvijas vēstniecība Ungārijā Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmas ietvaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti