Andra Nelsona un Kristīnes Opolais ieraksti pretendē uz «Grammy»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

7. decembrī paziņoti ASV Skaņu ierakstu akadēmijas balvas “Grammy” pretendenti 83 kategorijās. Starp pretendentiem ir arī Šostakoviča 10. simfonijas ieraksts Andra Nelsona vadītā Bostonas simfoniskā orķestra izpildījumā un Pučīni mūzikas albums, kurā divu skaņdarbu ierakstā skan Kristīnes Opolais balss.

Jau vēstīts, ka 31. jūlijā mūzikas izdevniecībā „Deutsche Grammophon” iznācis arī pirmais Bostonas simfoniskā orķestra kopā ar Nelsonu veiktais ieraksts „Shostakovich Under Stalin’s Shadow” (Šostakovičs Staļina ēnā). "Gramophone Magazine” šo izdevumu tūlīt nosauca par augusta Mēneša ierakstu.

Tagad ieraksts ir starp pretendentiem uz “Grammy” kategorijā “Labākais orķestra priekšnesums” (Best Orchestral Performance).

Savukārt kategorijā “Labākais klasiskās vokālās mūzikas albums” (Best Classical Solo Vocal Album) ir “Sony Classical” paspārnē septembrī iznākušais tenora Jonasa Kaufmaņa albums “Nessun Dorma”, kurā divus skaņdarbus - “Tu, tu, Amore tu?” (no Pučīni "Manonas Lesko") un “O soave fanciulla” (no Pučīni "Bohēmas") duetā ar Kaufmani dzied Kristīne Opolais. "Nessun dorma: The Puccini Album" ieraksts tapis Romā ar Svētās Cecīlijas Nacionālās akadēmijas orķestri un kori diriģenta Antonio Papano vadībā.

Kā vēstīts, Kristīne Opolais Karaliskajā Londonas Koventgārdena operā debitēja Džakomo Pučīni operas “Manona Lesko” titullomā 2014. gada jūnijā. Ietekmīgais laikraksts “The Independent” nosauca Opolais duetu ar Kaufmani par "vokālajām laulībām debesīs".

58. “Grammy” balvas pasniegšanas ceremonija notiks 15. februārī Losandželosā.

Visvairāk – 11 nominācijas šoreiz izpelnījies reperis Kendriks Lamars, pa septiņām nominācijām ir Teilorai Sviftai un “The Weeknd”, bet četras nominācijas izpelnījusies grupa "Florence and the Machine" un "Alabama Shakes".

Pilns nominantu saraksts šeit!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti