Bostonas simfoniskais orķestris pagarina līgumu ar Andri Nelsonu līdz 2022. gadam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Bostonas simfoniskā orķestris pagarinājis līgumu ar orķestra galveno diriģentu un māksliniecisko vadītāju Andri Nelsonu līdz 2021./2002. gada sezonas beigām, liecina Nelsona mājas lapā publiskotais paziņojums.

Paziņojumā norādīts, ka iepriekš noslēgtais piecu gadu līgums aizstāts ar līgumu uz astoņiem gadiem ar abpusēju vēlmi turpināt ilgtermiņa sadarbību arī pēc jaunā līguma termiņa beigām.

„Esmu ļoti pagodināts un neizsakāmi sajūsmināts par šo jauno lapaspusi manā muzikālajā dzīvē kopā ar Bostonas simfonisko orķestri,” norāda Nelsons. „Man un orķestrim tā ir nozīmīga iespēja strādāt kopā aizvien dziļākā līmenī, mākslinieciski un muzikāli.”

Jaunais līgums ar Nelsonu noslēgts pēc kritiķu un publikas uzslavām, ko diriģents saņēmis par aizrautību, ar kādu aizvadīta viņa pirmais gads Bostonas simfoniskā orķestra galvenā diriģenta un mākslinieciskā vadītāja amatā.

Jaunums par līguma pagarināšanu kļuva zināms brīdī, kad Nelsons atgriezies Tenglvudā, lai vadītu sešas programmas, ieskaitot Mālera 8. simfonijas atskaņojumu kopā ar Tenglvudas Mūzikas centra orķestri par godu Bostonas simfoniskā orķestra vasaras mūzikas akadēmijas 75.jubilejai.

22. augustā Nelsons kopā ar Bostonas simfonisko orķestri sāks savu pirmo Eiropas koncertturneju orķestra vadītāja lomā, uzstājoties nozīmīgākajos Eiropas vasaras mūzikas festivālos un lielākajās koncertzālēs. Orķestris sniegs 12 koncertus astoņās Eiropas pilsētās.  Koncertturneju paredzēts noslēgt 5.septembrī.

31. jūlijā mūzikas izdevniecībā „Deutsche Grammophon” iznācis arī pirmais Bostonas simfoniskā orķestra kopā ar Nelsonu veiktais ieraksts „Shostakovich Under Stalin’s Shadow”, kurā iekļauta Šostakoviča 10. simfonija. "Gramophone Magazine” šo izdevumu tūlīt nosaucis par augusta Mēneša ierakstu.

Jau vēstīts, ka Andris Nelsons debitēja slavenā Bostonas simfoniskā orķestra galvenā diriģenta un mākslinieciskā vadītāja amatā 2014. gada septembrī.

Nelsons ir 15. Bostonas simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs kopš tā dibināšanas 1881.gadā. Viņš ir arī jaunākais kolektīva vadītājs vairāk nekā 100 gados un pirmais latvietis, kas ieņem šo posteni.

No 2003. līdz 2007.gadam Nelsons bija Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents, bet kopš 2008.gada viņš ir Birmingemas simfoniskā orķestra muzikālais vadītājs, līdztekus vadījis arī Ziemeļrietumu Vācijas filharmonijas orķestri Herfordā (Nordwestdeutsche Philharmonie, 2007–2009). Diriģējis arī daudzus citus slavenus orķestrus.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti