Rīta Panorāma

Intervija ar Innu Davidovu

Rīta Panorāma

Intervia ar Ivaru Kalviņu

Izstāde "Petrova suņi"

«Petrova suņi» - ukraiņu mākslinieka diversija Rīgas Mākslas telpā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ukraiņu mākslinieka Jevgēnija Petrova darbi ir īsta diversija, kas, pateicoties māksliniecisko līdzekļu vienkāršībai, sagrauj dogmas un stereotipus, - tā Rīgas Mākslas telpā skatāmā izstāde "Petrova suņi" novērtēta Latvijas Televīzijas raidījuma "Rīta Panorāma" veidotajā sižetā.

Kā iepriekš jau vēstīts, Ukrainas laikmetīgā mākslinieka Jevgēnija Petrova personālizstāde “Petrova suņi” Rīgas Mākslas telpas Intro zālē skatāma no 15.marta līdz 27.aprīlim.

„Petrova suņi” ir mans autorportrets, mana situācija sabiedrībā un situācija, kuru sabiedrība ir izprovocējusi,” skaidro mākslinieks.

Ukraiņu mākslinieka Jevgēnija Petrova darbi reti atstāj skatītājus vienaldzīgus. Darbi ir ekspresīvi un vienlaicīgi smalki izstrādāti. Mākslinieks visas gleznās attēlotās situācijas ir izdomājis.

Jautāts, kā mākslinieks jūtas Ukrainā šobrīd, kad turpinās Krievijas agresīvā iejaukšanās Ukrainas iekšējās lietās, Petrovs norāda, ka viņā izveidojies radošais vakuums.

„Šobrīd nestrādāju, jo nespēju tādā situācijā,” uzsver ukraiņu mākslinieks. „Visu laiku domāju, kas notiek, un tas nav savienojams ar radošo darbu. Man galvā notika tāds kā pavērsiens. Laikā, kad nogalina cilvēkus un turpinās saspringtā situācija, es neko radošu nedarīšu. Es gleznoju absurdas situācijas, bet, ja vēl dzīve apkārt ir absurda, man radošais darbs uz kādu laiku ir jāpārtrauc,” norāda Petrovs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti