Pētera Jaunzema Barikāžu fotomirkļi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem un 3 mēnešiem.

Pirms 20 gadiem barikāžu laikā Pētera Jaunzema uzņemtās 40 melnbaltās mākslas fotogrāfijas apskatāmas Liepājas muzejā. Fotodarbu kolekcija "Gaisma pret tumsu" jau apceļojusi pasauli, jo bijusi izstādīta vairākās pilsētās pie tautiešiem Austrālijā, Jaunzēlandē, Kanādā un ASV.

Pie Saeimas nama kāds šķelmis mielojas ar karstajos pelnos izceptu kartupeli - tas ir viens foto mirkļiem, kuru savās melnbaltajās bildēs iemūžinājis liepājnieks Pēteris Jaunzems. Pirms divdesmit gadiem barikāžu laikā viņa uzņemtās 40 melnbaltās mākslas fotogrāfijas apskatāmas Liepājas muzejā. Fotodarbu kolekcija "Gaisma pret tumsu" jau apceļojusi pasauli, jo bijusi izstādīta vairākās pilsētās pie tautiešiem Austrālijā, Jaunzēlandē, Kanādā un ASV. Tagad tā atkal atgriezusies Liepājā.
No agra rīta līdz pat vēlam vakaram, rokās turot savu "Nikon" filmiņu fotoaparātu, liepājnieks Pēteris Jaunzems barikāžu dienas Rīgā pavadīja nepārtrauktā kustībā, staigājot un tiekoties ar cilvēkiem. Viņš meklēja savējos, lai pastāstītu ar fotogrāfijām par cilvēkiem no Vaiņodes, Medzes, Tadaiķiem un citām vietām, bildēs redzama visa Latvija, saka pats autors.
Šo atmosfēru fotogrāfam meistarīgi izdevies pārnest uz melnbaltajām fotogrāfijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti