Mākslas centrā «Zuzeum» jauna brīvdabas ekspozīcija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 29. novembra mākslas centrā “Zuzeum” būs skatāma brīvdabas izstāde – ziemas skatlogs ar stikla, porcelāna un glezniecības darbiem no Zuzānu kolekcijas, informēja “Zuzeum” pārstāvji.

Ziemas skatlogs apmeklētājiem pieejams un aplūkojams bez maksas un ir iekārtots skulptūru dārzā esošajā oranžajā “Siltumnīcā”. Turpat skulptūru dārzā apmeklētājus sveicinās Tomasa Hausego “Lielā soļojošā figūra” un Entonija Gormlija domātājs uz ķieģeļu fasādes.

Jauni glezniecības darbi no Zuzānu kolekcijas aplūkojami arī mākslas centra iekštelpās, kur pēc ekspozīcijas maiņas publiskajā zonā līdzās Gregora Hildebranta, Bārnabija Furnasa un Mark Sun Roz darbiem tagad apskatāmas arī Frančeskas Kirkes, Dainas Dagnijas un Kristapa Zariņa gleznas. “Zuzeum” publiskā zona ikvienam apmeklētājam ir pieejama un tajā eksponētie mākslas darbi ir apskatāmi bez maksas.

Līdz 2021. gada 10. janvārim ir atvērta arī izstāde “Mēs dzīvosim. Mūsdienu māksla Zuzānu kolekcijā” (kuratore Ieva Zībārte), kas iepazīstina ar kolekcijas jaunieguvumiem, kuru vidū ir Sindijas Šermenas, Klēras Taburē, Rašida Džonsona, Kaido Oles, Skuja Braden, Saņas Kantarovska, Ellas Krugļanskas, Dereka Fordžura, Ingas Melderes, Artūra Analta, Donnas Huankas un citu starptautiski atzītu mūsdienu mākslinieku glezniecības un tēlniecības darbi.

Svētku skatlogu ar divām instalācijām par svētku galda, sapņu pils un ziemas sporta tēmu iekārtojusi māksliniece Darja Meļņikova un arhitekte Evelīna Ozola, kuras agrāk sadarbojušās Latvijas nacionālā paviljona autoru un kuratoru komandā Venēcijas arhitektūras biennālē.

Brīvdabas ekspozīcija bez maksas būs apskatāma “Zuzeum” skulptūru dārzā no svētdienas, 29. novembra līdz 2021. gada 28. februārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti