Kultūras ziņas

"Dizaina virtuve" Latvijas Mākslas akadēmijā

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Mākslas akadēmijā studijas uzsāk ukraiņu studenti

Mākslas akadēmija rīko tirdziņu Ukrainas atbalstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijā turpinās dažādas aktivitātes Ukrainas atbalstam. Nedēļas nogalē gaidāms mākslas darbu tirdziņš, kurā piedalīsies akadēmijas studenti, absolventi un pedagogi. Iegūtie līdzekļi tiks ziedoti Ukrainas studentiem, kuri ieradušies Latvijā. Daži no viņiem jau uzsākuši studijas Mākslas akadēmijā.

Kad Krievija sāka uzbrukumu Ukrainai, Latvijas Mākslas akadēmijas Studējošo pašpārvalde organizēja ziedojumu vākšanu, kas caur Ārlietu ministriju tika nogādāti Ukrainā. Tagad ir radušās jaunas idejas, kā palīdzēt Ukrainas karā cietušajiem.

Piektdien un sestdien – 18. un 19. martā – Mākslas akadēmijā notiks mākslas darbu tirdziņš, kurā ar saviem darbiem piedalīsies Mākslas akadēmijas studenti, absolventi un pedagogi.

Latvijas Mākslas akadēmijas studente Linda Gabarajeva skaidroja: "Mēs jau droši vien visi domājam par to, ko teica Gļebs Panteļejevs, ka kaut kādā ziņā ar mākslu nepietiek.

Ar to, ka mēs zīmējam un rakstām par karu, šajā brīdī nepietiek. Bet tas, ko mēs varam darīt, – mēs varam ziedot savus darbus, cilvēki viņus var iegādāties, un ziedojumi būs tas, kā ļoti tiešā un izmērāmā veidā mēs varam atbalstīt Ukrainas cilvēkus."

"Mēs nolēmām ziedot savus darbus, pārdot tos par ziedojumiem, kas aizietu atbraukušo Ukrainas studentu atbalstam. Un otrs – uztaisīt tādu kā brīvbodi, kur studenti var atnest mākslas materiālus, ko vairs neizmanto un kas var noderēt tiem studentiem, kas atbrauc un kuriem nav nekā, ar ko strādāt," pastāstīja Mākslas akadēmijas Studējošo pašpārvaldes pārstāve Ieva Viese-Vigula.

Mākslas akadēmijā studijas jau uzsākuši vairāki Ukrainas jaunie mākslinieki, arī Anastasija Krapivina, kura Rīgā ieradusies no sabombardētās Harkivas. Viņai ir ļoti grūti runāt par tur piedzīvoto.

"Viņi bombardēja visu pilsētu, arī Mākslas akadēmiju, kurai tagad ir izbiruši logu stikli. Viņi joprojām turpina bombardēt pilsētu," stāstīja ukrainiete. "Šeit, Latvijā, es jūtos labi. Ir tik dīvaini izjust mierīgu dzīvi pēc visa, kas pārdzīvots, ilgstoši atrodoties pagrabā. Cilvēki šeit ir ļoti labvēlīgi. Paldies viņiem par to.

Es ceru, ka varēšu atgriezties Ukrainā un turpināt studēt Mākslas akadēmijā. Bet šīs mākslas nodarbības man ļoti palīdz tikt galā ar stresu."

KONTEKSTS:

Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās jau kopš 24. februāra. Sarunas līdz šim nav devušas rezultātu, un 12. martā Francijas prezidenta administrācijā paziņoja – pašlaik izskatās, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins neizrāda nekādu vēlēšanos izbeigt karu Ukrainā.

Krievijas rīcība izpelnījusies asu nosodījumu no demokrātiskās pasaules. Rietumvalstis noteikušas vairākas sankcijas gan pret Krieviju, gan pret Baltkrieviju, kas atbalsta Kremļa lēmumu uzbrukt Ukrainai. Tikmēr arvien vairāk ārvalstu uzņēmumi boikotē Krieviju un aptur savu darbību šajā valstī.

Kā palīdzēt?

Uzņēmumiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.

Iedzīvotājiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.

Uzņēmumiem, kas gatavi ziedot preces vai bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit.

Uzņēmumiem, kas gatavi nodarbināt bēgļus, reģistrēties šeit.

Iedzīvotājiem, kas gatavi bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit.

Ziedot Ukrainas Aizsardzības ministrijai var šeit.

Ziedot Ukrainas cilvēkiem var šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti