Mūžībā devusies dzejniece Ilze Binde-Ērgle

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

25. janvārī 79 gadu vecumā mūžībā aizgājusi dzejniece Ilze Binde-Ērgle (07.07.1941–25.01.2021), medijus informēja Latvijas Rakstnieku savienības (LRS) priekšsēdētājs Arno Jundze.

"Dzejniece paliks vēsturē un mūsu atmiņā kā vairāku grāmatu un dziesmu tekstu autore. Ilzes Bindes-Ērgles dzeju komponējuši Imants Kalniņš, Juris Karlsons, Uldis Stabulnieks un citi. Tās izpildījuši visdažādākie kolektīvi un mākslinieki, sākot no leģendārā ansambļa "Menuets" un Mirdzas Zīveres, beidzot ar Dziesmu svētku koriem. Iespējams, pazīstamākais dziesmu teksts ir "Negaisa laikā"," norādīja Arno Jundze.

Ilze Binde-Ērgle dzejā ienāca 20. gadsimta septiņdesmito gadu sākumā. Viņas debijas krājums "Traki circeņi" 1971. gadā tika atzīts par gada labāko debiju. Sekoja grāmatas "…lai palika galotnīte" (1978), "Tēva mājas" (1982) un izlase "Ozols nātrēs" (1993), kurā iekļauti galvenokārt Atmodas noskaņās rakstīti dzejoļi.

Ilze Binde-Ērgle strādājusi Latvijas Televīzijā, Raiņa literatūras un vēstures muzejā par sekretāri un Ojāra Vācieša muzejā par ekskursiju vadītāju, piedalījusies Ojāra Vācieša Rakstu sastādīšanā. Izaudzinājusi četrus pašas, četrus audžubērnus, deviņus mazbērnus un četrus mazmazbērnus, viņa daudz laika veltīja savai ģimenei, norādīja LRS priekšsēdētājs.

Pandēmijas apstākļos atvadīšanās no dzejnieces notiks šaurā tuvinieku lokā. Jundze, izsakot līdzjūtību dzejnieces tuviniekiem, draugiem un talanta cienītājiem, aicināja pieminēt Ilzi Bindi-Ērgli ar klusuma mirkli un iedegtu svecīti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti