Citi raidījumi

Otrais Latvijas Radio dzejas festivāls: Dzeja Rokpeļņa pusē

Citi raidījumi

Lāsmas Miščenko pasaka "Soda"

Otrais Latvijas Radio dzejas festivāls: Gaismēna

Latvijas Radio Dzejas festivāls: dzeja izgaismo Radio mājas balkonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Radio Dzejas festivāls iesāka Dzejas dienu mēnesi, visupirms radot svētkus pašiem dzejniekiem.

Septembris ir īpatna robežšķirtne starp vēl nebeigušos vasaru un tuvo rudeni. Tā kā gadalaiki ietekmē ne tikai norises dabā, bet arī cilvēkā, uz kaut pāris dzejas rindām savureiz ir noreaģējis ikviens lasītājs neatkarīgi no vecuma un citām kategorijām. Tādēļ šīgada festivāla devīze ir "Dzeja izgaismo" – kopīgi ar dzejas autoriem un klausītājiem risināsim domu – ko no mums piešķirtās, pārmaiņām pilnās realitātes dzejas teksts var izgaismot. No atklāta, skaudra sauciena līdz kaislības aizlauztam čukstam, līdz ironiskam smiekliņam.

Festivāla norise, turpinot iepriekšējā gadā iesākto, dzejnieka Toma Treiberga un rakstnieka  Svena Kuzmina vadībā būs klausāma divās daļās.

Atklāšanas programma "Gaismēna" apkopoja tradicionālos dzejas skandējumus no Latvijas Radio balkona, kuri piekļāvās mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" norisei, sestdien, 3. septembrī.

Toms Treibergs un Svens Kuzmins autoriem piedāvāja dzejas saspēli "Gaismēna", rodot caurviju starp tumsas un gaismas plūsmām tiešā un pārnestā nozīmē. "Dzeja izgaismo Radio mājas balkonu!" Šim aicinājumam atsaukušies Ivars Šteinbergs, Madara Gruntmane, Artis Ostups, Lote Vilma Vītiņa, Raibīs, Eduars Aivars un Anna Belkovska. Savas pārdomas mūzikā pāri Doma laukumam raidīja mūziķi Keitija Bārbale un Edvards Broders.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti