Sarunu festivāls «Lampa» izsludina konkursu dalībai festivālā ar savu pasākumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem un 1 mēneša.

Līdz 17.aprīlim ikviens aicināts piedalīties konkursā un pieteikt savu pasākumu otrajā sarunu festivālā "Lampa", kas 1. un 2.jūlijā notiks Cēsu pils parkā. Tēmas izvēlē un pasākuma formātā nekādu ierobežojumu nav, norāda pasākuma rīkotāji. Festivāla mērķis ir veicināt demokrātisku kultūru Latvijā, rosināt cilvēku interesi par Latvijā un pasaulē notiekošo, kā arī radīt platformu cieņpilnai viedokļu un ideju apmaiņai.

"Demokrātija nevar pastāvēt, ja cilvēkiem nav intereses un vēlmes piedalīties valsts sabiedriskajā un politiskajā dzīvē. Ja cilvēkiem vienalga, demokrātija kļūst par čaulu. "Lampa" ir mūsu aicinājums kopā piedalīties Latvijas demokrātijas celtniecībā," uzsver festivāla direktore un fonda atvērtai sabiedrībai "Dots" izpilddirektore Ieva Morica.

Savukārt festivāla izglītības satura patrons "Swedbank" aicina pieteikt pasākumus Izglītības skatuvei. "Latvijas izglītība nav gana laba Latvijai. Lai Latvijā notiktu ekonomikas un labklājības izrāviens, Latvijas izglītībai jāmainās no viduvējas uz izcilu. Festivāls "Lampa" ir īstā vieta, lai domu apmaiņu par mūsdienīgas izglītības aspektiem izceltu ārpus šauras profesionāļu vides. Kam un kā jāmainās izglītībā un kā atpazīt izcilību - par šīm tēmām aicinām raisīt sarunas uz festivāla Izglītības skatuves," mudina "Swedbank" vadītājs Latvijā Māris Mančinskis.

Pieteikumus izvērtēs īpaši atlasīta savas nozares profesionāļu grupa: Latvijas Televīzijas žurnālists Oļegs Ignatjevs, biedrības "Ascendum" valdes locekle un Latvijas Televīzijas žurnāliste Eva Ikstena, fonda atvērtai sabiedrībai "Dots" izpilddirektore Ieva Morica, komunikācijas vadības aģentūras "Deep White" vadītāja Egle Klekere, reklāmas aģentūras "Armadillo" stratēģijas vadītājs Ģirts Poļikovs, "Swedbank" korporatīvo attiecību vadītāja Adriāna Kauliņa, pasākumu aģentūras "Chocolate Events" vadītāja Sindija Vilde, pilsētplānotājs Jānis Ķīnasts un politologs Ivars Ījabs.

Pieteikuma anketas tiks vērtētas atbilstoši sarunu festivāla "Lampa" manifestam un pasākuma kritērijiem. Ar detalizētāku informāciju par pasākumu pieteikumu atlases kritērijiem un pašu festivālu var iepazīties tā mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti