Liepājas koncertzāles būvniecība tuvojas finiša taisnei; koncertu programmu atklās maijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 1 mēneša.

Maijā kļūs zināma koncertu programma jaunajai koncertzālei „Lielais dzintars”. Šobrīd Liepājas koncertzāles būvniecība jau tuvojas savai finiša taisnei – notiek intensīvi iekšdarbi un dzintara krāsas ārējas fasādes montāža. Tikmēr apsaimniekotāji SIA „Lielais dzintars” strādā, lai nodrošinātu ne tikai atbilstošu koncertprogrammu, bet arī rūpējas par saimnieciskām lietām.

Liepājas koncertzāles būvniecība sākās pirms nepilniem diviem gadiem 2013.gada augustā. Šobrīd arhitektoniski neparastās celtnes būvniecība tuvojas noslēgumam.

„Pašlaik mēs montējam mašinēriju, balkonus un veicam sienu apdari. Šī noteikti ir sarežģītākā vieta visā koncertzālē, visvairāk tehnoloģiju, te ir paceļamas grīdas, balkona bedre un tā tālāk,” atrodoties lielajā zālē, kurā būs vietas 1000 klausītājiem un balkoni trīs līmeņos, stāsta SIA „Merks” projektu vadītājs Ivo Brālēns.

No klasiskā izpratnē redzētām ēkām Liepājas koncertzāle atšķirsies kaut vai ar savu ovālo formu, dzintara krāsas stikla fasādi, kas mainīs savu nokrāsu atkarība no laika apstākļiem. Pagaidām, kamēr vēl nav iedegts iekštelpu apgaismojums, šķiet, ka lūkojies cauri stiklotai fasādei uz pilsētu ar oranžām saulesbrillēm.

Gluži saulrieta krāsās telpas nebūs, ir padomāts, kā ar lampām un atstarojošiem elementiem nodrošināt dienas gaismas efektu. Pasūtītāja pārstāvis būvniecības realizācijas nodaļā Gatis Griezītis stāsta, ka nozīmīgākais ir un paliek pati lielā zāle: „Galvenais šajā būvē ir lielā zāle, kur visi izvēlētie risinājumi ir pakārtoti tieši akustiskajam skanējumam.

Tikko saņēmām starptautiski atzīto akustiķu atzinumu, ka visi izvēlētie materiāli, tai skaitā krēsli un audums atbilst labākajiem akustiskajiem risinājumiem, arī klātienē, kad viņi apmeklēja zāli, mutiski apliecināja, ka šī varētu atbilst labākajām koncertzālēm pasaulē un viss, ko mēs darām – ejam pareizajā virzienā.”

Paralēli būvniecībai notiek iepirkumi, piemēram, ēdināšanas nodrošināšanai, kā arī mēbeļu iegādei. Tikpat nozīmīga pašlaik ir satura plānošana, uzsver SIA „Lielais dzintars” valdes locekle Baiba Bože: „Gatavojam saviem klausītājiem vismaz mēneša garumā atklāšanas programmu.

Atklāsim katru zāli atsevišķi, kulminācija būs lielas zāles atklāšanas koncerti, kas notiks vairākas nedēļas nogales pēc kārtas. Vēl gatavojamies pārsteigt liepājniekus un pilsētas viesus ar festivālu „Liepājas vasara”, kas šogad notiks augustā.”

Pirmie koncerti koncertzālē „Lielais dzintars” gaidāmi novembrī, varbūt pat oktobrī, kad mūzikas skola un orķestris jau būs iekārtojušies jaunajā ēkā.

Liepājas koncertzāles būvniecībai jānoslēdzas 30.jūnijā. Šajā brīdī par apsaimniekotājiem kļūs SIA „Lielais dzintars”. Šie termiņi tiks ievēroti, sola būvnieki. Baibas Božes vārdiem sakot, nākotnē būs svarīgi veidot sadarbību ar citām reģionālajām koncertzālēm, lai finansiāli būtu iespējams uz Latviju atvest izcilus pasaules mēroga mūziķus. Pirmās biļetes koncertiem Liepājas jaunajā koncertzālē sāks tirgot maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti