Ar ikvakara lasījumiem Latvijas Radio sākas Pasaku rudens

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Svinot pasaka vācēja Anša Lerha-Puškaiša 160 gadu jubileju, Latvijas Radio sākas Pasaku rudens. Katru pirmdienu vakara pasaciņas laikā pulksten 20.45 ievērojami Latvijas cilvēki lasīs savu iemīļoto pasaciņu no Lerha-Puškaiša vākuma. Pirmdien savu mīļoto pasaku par garo pupu stāstīs bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Visu rudeni katru pirmdienu Latvijas Radio skanēs pa pasakai no Lerha-Puskaiša izlases, tostarp dažas viņa literārās pasakas. Ierakstus ierunājuši Ojārs Spārītis, Martins Dukurs, Vestards Šimkus, Raimonds Pauls un citi, tostarp daudzi aktieri. Tādējādi skanēs zināmas un mazāk zināmas pasakas jaunās balsīs. 

Sākas pasaku lasījumi no Lerha-Puškaiša vākuma
00:00 / 03:17
Lejuplādēt

Lerhs-Puškaitis pēc analoģijas ar dainu vācēju Krišjāni Baronu ir dēvēts par pasaku tēvu. Viņš Pienavas un Džūkstes pagastos ir savācis daudz pasaku, kas vēlāk iekļautas dažādos apkopojumos, pastāstīja pasaku pētnieks un Lerha-Puškaiša radinieks Guntis Pakalns. Lerhs-Puškaitis ir no pirmajiem, kas arī rakstīja latviešu literārās pasakas.

Raidījuma "Labu nakti" redaktore Dzintra Matuzāle uzsvēra, ka esam sagaidījuši ražas laiku, jo Pasaku rudens beigsies tikai neilgi pirms gadumijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti