Labrīt

Lai arī bēgļu skaits ir sarucis, vietējo iedzīvotāju atbalsts Ukrainai nemazinās

Labrīt

Dzīvības cena, kas izmaksā vairākus tūkstošus: reto slimību pacientu ikdiena

Ar dažādu mūziku un tikšanos zem abažūriem 60. jubileju svin koncertdārzs "Pūt, vējiņi"

60. jubileju šogad svin Liepājas koncertdārzs «Pūt, vējiņi!»

Ar dažādu žanru mūziku un tikšanos pie galdiņiem zem abažūriem 60. jubileju šogad svin koncertdārzs "Pūt, vējiņi!".

Brīvdabas koncertzāle ir leģendāra ne tikai ar savulaik piedzīvoto festivālu "Liepājas dzintars", tā daudzu desmitu gadu garumā ir bijusi vieta vasaras koncertiem netālu no jūras.

Vasarās tur iespējams dzirdēt arī Liepājas Simfoniskā orķestra uzstāšanos. Kaut arī pats pārbūves projekts ir saņēmis arī kritiku, koncertzāle Jūrmalas parkā pie jūras turpina būt nozīmīga vieta vasaras koncertu sezonai Liepājā.

Jubilejas programma ir piesātināta ar ļoti dažādiem notikumiem visas vasaras garumā. Koncertdārzs "Pūt, vējiņi!" sezonu atklās jau 25. maijā, kad savu 50 gadu jubileju sāks svinēt grupa "Credo".

Koncertdārzs pavisam nesen piedzīvoja pārbūvi. Sarunas laikā koncertdārza kultūras projektu vadītājs Herberts Laukšteins rāda liepājnieka Andžela Remesa grāmatu, atmiņu albumu par "Pūt, vējiņiem" – "Tur, kur dvēsele dzied", uzsverot, ka koncertdārzs ir mainījies vairākkārt: "Sākot jau no pašiem pirmsākumiem, kad 1875. gadā tika uzcelts koncertdārzs, ko projektēja slavenais Liepājas arhitekts Pauls Makss Berči. Pa ceļam te ir viss kaut kas noticis, ir ugunsgrēki, koncertzāles vieta ir mainīta. Nosaukums "Pūt, vējiņi!" radās praktiski kopā ar festivālu "Liepājas dzintars", tas ir 1964. gads."

Domājot par to, kā šogad klausītājus uzrunāt un aicināt uz vasaras mūzikas notikumiem brīvdabas koncertzālē, kultūras projektu vadītājs Herberts Laukšteins atklāj, ka visas vasaras garumā programmu caurvīs intīmākas tikšanas ar klausītājiem, piedāvājot koncertprogrammas pie galdiņiem "Tikšanās zem abažūriem". Kā zināms Herberts Laukšteins ir bijis ilggadējs Liepājas teātra direktors un režisējis ne vienu vien teātra koncertu, tagad savu pieredzi iegulda koncertdārzā.

"Atmosfēru mīlīgāku radīsim, ne tik izaicinošu, ne tik revolucionāru, ne tik roķīgu. Tikšanās zem abažūriem, padarīsim romantiskāku. Atšķirību būs tā, ka "Pūt, vējiņi!" komanda programmas producēs paši, nevis īrēs, kā tas iepriekšējos gadus ir noticis pēc remonta, tātad riskēs," stāsta kultūras projektu vadītājs.

Laukšteins iepazīstina ar dažiem no gaidāmajiem notikumiem koncertprogrammā "Tikšanās zem abažūriem". Jūlijā notiks tikšanās ar Kārli Lāci, Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu, bet Kaspars Znotiņš aicinās uz koncertizrādi "Mīli mani!": "Skatītāji varēs apsēsties pie galdiņiem zem abažūriem un klausīties interesantas programmas – Aija Vītoliņa, Elza Rozentāle, Mazais Princis, Igo un tā tālāk."

Koncertdārzs "Pūt, vējiņi!"
Koncertdārzs "Pūt, vējiņi!"

Vienmēr īpašu vasaras koncertu sarūpē Liepājas Simfoniskais orķestris, kas piedāvā muzikālus notikumus koncertdārzā "Pūt vējiņi!", stāsta Liepājas Simfoniskā orķestra galvenais diriģents Guntis Kuzma: "Šajā vasarā, cerams karstā, arī karsta mūzika. Viena daļa veltīta flamenko dejām, būs spāņu dejotāji un spāniska, ugunīga mūzika – gan Karmenas tēma, gan rumāņu rapsodija. Otra daļa veltīta džeza tēmai, slavenā Džordža Geršvina rapsodija "Rhapsody in Blue" tika sarakstīta tieši pirms simt gadiem. Būs spilgts džeza mūziķis Džulians Džozefs. Man tas ir īpašs gaidīšanas prieks."

Guntim Kuzmam ir savs skatījums par koncertdārzu "Pūt, vējiņi!" kā koncertu norises vietu: "Mēs, protams, zinām šo skaisto vēsturi, kas bija vēl pirms atjaunošanas. Pirms diviem gadiem, kad bija atklāšanas sezona, es vadīju simfonisko koncertu, man patika gan atmosfēra, gan skanējums. Vasaras un jūras sajūtai ir jāatrod piemērota mūzika, ceram, ka mums tas ir izdevies un būs krāšņs koncerts."

Koncertsezonu koncertdārzs "Pūt, vējiņi!" noslēgs 24. augustā kopā Liepājas Simfonisko orķestri, ar solistiem Renāru Kauperu, Daumantu Kalniņu un Ievu Kerēvicu koncertā "Mārtiņš Brauns. Dziesma par spēli".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti