«Nīkes» ceremonijā triumfē Alekseja Germana filma «Grūti būt dievam»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Krievijas Nacionālās kinoakadēmijas balvas "Nīke" pasniegšanas ceremonijā 31. martā Maskavā par labāko spēlfilmu atzīts režisora Alekseja Germana pēdējais kinodarbs „Grūti būt dievam”.

Filma saņēma balvu arī kategorijā „Labākais režisors” , „Labākais aktieris galvenajā lomā” (Leonīds Jarmoļņiks) un „Labākais operatora darbs” (Vladimirs Iļjins un Jurijs Klimenko)

 „Mēs, protams, nedomājām, ka filma saņems balvu divās galvenajās nominācijās, tas bija ļoti negaidīti, ko varēja labi pamanīt pēc mūsu sejām,” norādīja Alekseja Germana dēls Aleksejs Germans juniors.

Jau vēstīts, ka vērtējot 2014. gada kinoražu, visvairāk nomināciju "Nīkes" balvai bija saņēmusi Andreja Zvjaginceva spēlfilma "Leviatāns" (11 nominācijas), ar 10 nominācijām sekoja Alekseja Germana pēdējā filma "Grūti būt dievam".

Zvjaginceva filma izpelnījās balvu divās kategorijās. Kā labākā aktrise galvenajā lomā balvu saņēma Jeļena Ļadova, bet kategorijā „Labākais aktieris otrā plāna lomā” statuete tika Romanam Madjanovam. 

Kā iepriekš jau vēstījām, kategorijā „Labākā dokumentālā filma” uz balvu pretendēja arī režisora Herca Franka pēdējā filma “Baiļu robeža”, taču „Nīki” ieguva Andreja Osipova „Koktebeles akmentiņi”. Savukārt NVS un Baltijas valstu filmu kategorijā „Nīke” tika pasniegta ukraiņu filmas „Cilts” veidotājiem (rež. Miroslavs Slabošpickis).

Krievijas Kinoakadēmijā apvienojušies vairāk nekā 600 kinoprofesionāļi, jau otro gadu akadēmiju vada kinorežisors Andrejs Končalovskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti