«Mammu, es tevi mīlu» jūnijā piedalīsies Losandželosas filmu festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Režisora Jāņa Norda pilnmetrāžas spēlfilma " Mammu, es tevi mīlu" jūnijā piedalīsies Losandželosas filmu festivālā, kur cīnīsies par galveno balvu 12 filmu konkurencē, informē Nacionālajā kino centrā.

Losandželosas filmu festivāls ir viens no lielākajiem ASV neatkarīgā kino notikumiem. Šogad festivālā no galvenās balvas pretendentēm tikai trīs filmas filmas tapušas ārpus ASV. Festivālu atklās ar spāņu režisora Pedro Almadovara jaunās spēlfilmas "I'm So Excited!" pirmizrādi.

Norda filmas "Mammu, es tevi mīlu" pirmizrāde notika Berlīnes kinofestivālā, kur filma ieguva Starptautiskās žūrijas balvu.

"Mammu, es tevi mīlu" ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu dienu, kurā Raimonds satiek prostitūtu, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

Galveno varoni Raimondu filmā atveido Kristofers Konovalovs, viņa mammas lomā iejutusies aktrise Vita Vārpiņa. Filmā piedalās arī aktrise Indra Briķe, Baiba Neja, Matīss Livčāns, Alvis Birkovs un Edgars Samītis.

Filmu "Mammu, es tevi mīlu" pašlaik iespējams noskatīties kinoteātros visā Latvijā, kā arī Rīgā kinoteātrī "Splendid Palace".

Tā ir Norda otrā pilnmetrāžas spēlfilma, viņš ir arī filmas scenārija autors. 2008.gadā Nords uzņēma savu pirmo pilnmetrāžas spēlfilmu "Amatieris", kas savulaik izpelnījās lielu skatītāju ievērību un saņēma Lielā Kristapa balvu par spilgtāko debiju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti