Kairiša «Piļsāta pi upis» – apmeklētākā filma nedēļas nogalē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pirmajās režisora Viestura Kairiša spēlfilmas “Piļsāta pi upis / Pilsēta pie upes” izrādīšanas dienās un īpašajos seansos to kopā noskatījušies 13 492 skatītāju. Šī ir visvairāk apmeklētā filma Latvijas kinoteātros aizvadītajā nedēļas nogalē, medijus informē Latvijas Nacionālais kino centrs un filmas veidotāji “Ego Media”.

Salīdzinājumam: režisora Dzintara Dreiberga kara drāmu “Dvēseļu putenis” tās pirmajā demonstrēšanas nedēļas nogalē no 2019. gada 8. līdz 10. novembrim noskatījās rekordliels skatītāju skaits – 25 305. Savukārt simtgades spēlfilma “Homo Novus” ar vairāk nekā 11 tūkstošu skatītāju apmeklējumu visā Latvijā kļuva par populārāko filmu savās pirmajās izrādīšanās dienās 2018. gada septembrī. Trīs dienās no piektdienas līdz svētdienai to apmeklēja 8267 skatītāji, bet kopš pirmizrādes trešdienā, 26. septembrī, kopā 11 055 skatītāju.

“Piļsāta pi upis / Pilsēta pie upes” pirmizrādi piedzīvoja 11. janvārī Krāslavā, 15. janvārī Rīgā un kinoteātros visā Latvijā tiek rādīta no 17. janvāra.

"Filmas veidotājiem un aktieriem liels prieks, ka ''Piļsāta pi upis'', kas, līdzīgi kā baltais kuģis mūsu filmā, tagad palaista savā peldējumā, jau pirmajā nedēļas nogalē ir skatītāju novērtēta," saka filmas producents Guntis Trekteris.

“Piļsāta pi upis” ir attiecību stāsts uz pagājušā gadsimta 30.-40. gadu vēsturisko pārmaiņu fona. Filmā ietverti daudzi un dažādi vēsturiskie notikumi, kas šajā laikā nepielūdzamā  ātrumā sekoja cits citam. Neskatoties uz dramatisko un haotisko vēsturisko situāciju, filmai ir dzīvi apliecinoša intonācija.

Galvenajās lomās filmā: Dāvis Suharevskis, Agnese Cīrule, Gundars Āboliņš, Brigita Cmuntova, Juozas Budraitis. Režisors Viesturs Kairišs filmu veido kopā ar saviem ilggadējiem radošajiem partneriem – mākslinieci Ievu Jurjāni un operatoru Gintu Bērziņu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti