«Dvēseļu puteni» pirmizrādes nedēļas nogalē noskatījušies 25 305 skatītāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Režisora Dzintara Dreiberga kara drāmu “Dvēseļu putenis” tās pirmajā demonstrēšanas nedēļas nogalē no 8. līdz 10. novembrim ir noskatījies rekordliels skatītāju skaits – 25 305. Visvairāk skatītāju – 16 160 – apmeklējuši filmas seansus Rīgā, bet arī reģionos bijusi vērojama liela skatītāju aktivitāte: ārpus galvaspilsētas “Dvēseļu puteni” paguvuši noskatīties jau 9 145 skatītāju, informē filmas veidotāji un tās izplatītājs Latvijā “Uz kino”.

“Veidojot filmu, no sirds cerēju, ka tā ikvienam Latvijas iedzīvotājam ļaus izprast, sajust laiku, kurā dzīvoja un cīnījās strēlnieki. Pieskarties viņu devumam. Esmu patiesi pateicīgs ikvienam, kas šajā svētku laikā ir atvēlējuši pāris stundas no savas dzīves, lai noskatītos filmu un izdzīvotu Latvijas dzimšanas stāstu kopā ar latviešu strēlniekiem, kas cīnījās par mūsu tautas brīvību. Aicinu ikvienu šodien pieminēt viņu neizmērojamo ieguldījumu Latvijas valsts veidošanā, godināt mūsu drosmīgos priekšgājējus un svinēt Lāčplēša dienu, jo tā ir apliecinājums mūsu tautas nesalaužamajam gara un gribas spēkam,” pauž filmas režisors Dzintars Dreibergs.

"Dvēseļu puteņa" lasījumi

Radioteātris aicina pirmo reizi atšķirt vai kārtējo reizi pārlasīt nozīmīgo romānu „Dvēseļu putenis”. Deviņās daļās kopā ar klausītājiem aktieris Raimonds Celms - Edgara Vanaga lomas atveidotājs filmā „Dvēseļu putenis” - lasa romāna fragmentus, kurus izvēlējies un sakārtojis filmas režisors Dzintars Dreibergs.

 

Uz Aleksandra Grīna romāna motīviem balstīto filmu "Dvēseļu putenis" visu novembri un decembri demonstrēs ne tikai kinoteātros lielākajās Latvijas pilsētās, bet arī novadu kultūras un tautas namos Latgalē, Sēlijā, Kurzemē, un Vidzemē. Tāpat turpmākajās divās valsts svētku nedēļās kinoteātros visā Latvijā norisinās vērienīgās kara drāmas īpašie seansi, kuru laikā skatītāji klātienē varēs satikt arī filmas veidotājus. Pirms filmas seansa uz tikšanos ar skatītājiem dosies gan režisors Dzintars Dreibergs, producente Inga Praņevska un operators Valdis Celmiņš, gan aktieri Vilis Daudziņš, Gatis Gāga, Jēkabs Reinis, Raimonds Celms, Ieva Florence-Vīksne, Grēta Trušiņa un citi.

 

Filmas īpašie seansi ar radošās komandas dalību norisināsies vairākos kinoteātros Rīgā, kā arī Kuldīgā, Ogrē, Siguldā, Cēsīs, Valkā, Salaspilī, Kadagā, Jūrmalā, Jelgavā, Carnikavā, Valmierā, Madonā un Liepājā. Pasākumu laikā skatītāji varēs ne tikai klātienē sastapt filmas veidotājus un aktierus, bet arī izzināt “Dvēseļu puteņa” filmēšanas aizkulises. Īpašo seansu pilnais saraksts ar pasākumu norises laikiem un vietām pieejams filmas mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti