Divu ārvalstu filmu veidošanai Latvijā piešķirts 400 810 eiro finansējums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šā gada valsts budžeta līdzfinansējuma konkursā ārvalstu filmu uzņemšanai Latvijā starp diviem ārvalstu filmu projektiem sadalīts atlikušais konkursā pieejamais finansējums 400 810 eiro apmērā, liecina Nacionālā kino centra (NKC) informācija.

Kazahstānas producentu "Moviq" veidotajam spēlfilmas "Amre" projektam piešķirti 243 649 eiro, un Latviju pārstāvēs producents "Forma Pro Films", bet Francijas producentu "The Project Film Club" veidotajam spēlfilmas "Sonāte" projektam piešķirts 157 161 eiro. Latvijas producents Francijas projektā ir "Tasse Film".

2016.gada valsts budžeta līdzfinansējuma konkursa mērķis ir atbalstīt ārvalstu filmu veidošanu, kuru plānots īstenot Latvijā laika posmā līdz šā gada novembrim, tādējādi piesaistot ārvalstu finansējumu Latvijas filmu nozarei, kā arī veicinot nozares konkurētspēju un profesionālo izaugsmi. Ārvalstu filmas šī konkursa izpratnē ir projekti, kas tiek īstenoti Latvijas teritorijā un kurus kā kopražojumus vai kā pakalpojumus realizē Latvijas filmu producenti.

Konkursa projektus vērtēja Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma programmas "Rīgas filmu fonds" koordinatore Dace Lešinska, NKC juriskonsulte Laura Ģērmane un NKC vecākā referente valsts atbalstīto projektu koordinēšanā Eva Erdmane-Durandina.

Sākotnēji bija iecerēts, ka projektus konkursam varēs iesniegt līdz septembrim, bet, ņemot vērā, ka izlietots viss konkursa finansējums, konkurss tiek pārtraukts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti