Rīta Panorāma

Zemes nogruvumā Papua-Jaungvinejā vismaz 670 upuri

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Kannās uzvar Šona Beikera filma "par mīlestību un krieviem"

Kannu kinofestivālā «Zelta palmas zaru» saņem Šona Beikera filma «Anora»

Kannu kinofestivāla galveno godalgu – "Zelta palmas zaru" – sestdien saņēma režisora Šona Beikera filma "Anora", kas ir skarbs, atklāts un vietumis smieklīgs stāsts par Ņujorkas erotisko dejotāju.

Beikers ir viens no Amerikas neatkarīgā kino līderiem, un filmā galveno lomu tēlo 25 gadus vecā Maikija Madisone. Viņa atveido dejotāju, kas uziet bagātu klientu, taču saskaras ar viņa vecāku – krievu oligarhu – dusmām.

Žūrijas priekšsēdētāja, filmas "Bārbija" režisore Grēta Gerviga slavēja "Anoru" kā "neticamu, cilvēcīgu un humānu filmu, kas iekaroja mūsu sirdis".

Beikers veltīja filmu visiem seksa pakalpojumu sniedzējiem.

Labākās aktrises balvu saņēma trijotne Karla Sofija Gaskona, Zoja Saldana un Selēna Gomesa, savukārt Džesijs Plemonss tika atzīts par labāko vīrieša lomas atveidotāju.

Irānas filma "Svētās vīģes sēkla" par ģimeni, kuru izjauca nesen valstī notikušie sieviešu protesti, saņēma žūrijas īpašo balvu par "uzmanības pievēršanu neilgtspējīgai netaisnībai".

Filmas režisors, 51 gadu vecais Mohamads Rasulofs, tieši pirms festivāla aizbēga no Irānas, lai izvairītos no ilga cietumsoda.

Par labāko režisoru atzīts Migels Gomess par filmu "Grand Tour", kas stāsta par vīrieti, kurš pamet savu līgavu un dodas ceļojumā pa Āziju.

Par labāko scenāriju tika godalgota filma "The Substance" ar Demiju Mūru galvenajā lomā, kas stāsta par spiedienu, ar kādu sievietes saskaras, cenšoties saglabāt ķermeņa pilnību, kad viņas noveco.

"Zvaigžņu karu" radītājs Džordžs Lūkass saņēma goda "Zelta palmas zaru".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti