Rīta Panorāma

Lietuvā veido patvertņu tīklu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Skorsēze saņem Berlīnes kinofestivāla īpašo balvu

Martins Skorsēze saņem Berlīnes kinofestivāla balvu par mūža ieguldījumu kinomākslā

Pasaulslavenais amerikāņu kinorežisors Martins Skorsēze saņēmis īpašo Berlīnes kinofestivāla balvu par mūža ieguldījumu kinomākslā. Tomēr viņš "nedus uz lauriem", un viņa pēdējais veikums – lente "Ziedu mēness slepkavas", šogad pretendē arī uz "Oskara" balvām.

Skorsēze savas ilgās karjeras laikā ieguvis visus prestižākos apbalvojumus, tai skaitā ASV kinoakadēmija "Oskaru" un Kannu "Zelta palmas zaru", tāpēc pagodinājums neizbrīna.

Martins Skorsēze saņem Berlīnes kinofestivāla balvu par mūža ieguldījumu kinomākslā
Martins Skorsēze saņem Berlīnes kinofestivāla balvu par mūža ieguldījumu kinomākslā

Pats režisors pozitīvi novērtēja šāda veida pasākumus. Filmu festivāliem esot iespēja iepazīstināt pasauli ar dažādiem viedokļiem un padarīt pasauli tuvāku un mazāku, kad cilvēki pazīst viens otru un pazīst viens otra kultūru. Ceremonijā režisoru uz skatuves aicināja cits ne mazāk slavens filmu veidotājs Vims Venderss, kurš atgādināja, ka Skorsēze ir viens no mūsu laika ietekmīgākajiem režisoriem – virtuozs, izgudrotājs un novators, kas pastāvīgi meklē jaunus kino izteiksmes apvāršņus. Bet vispirms viņš esot neparasts stāstnieks. Arī pats laureāts atzina, ka katra individuāli paveiktais ir daļa no lielas nepārtrauktas un nebeidzamas sarunas. 

Šogad Berlīnes kinofestivāls notiek no 15. februāra līdz 25. februārim, tas  ir viens no lielākajiem, nozīmīgākajiem un tradīcijām bagātākajiem A klases filmu festivāliem pasaulē; kopā ar Kannu un Venēcijas festivāliem Berlināle tiek uzskatīta par vienu no trim galvenajiem Eiropas kinogada forumiem. Festivāla programma tiek atlasīta no vairākiem tūkstošiem pieteiktu filmu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti