Kultūra piesardzīgi atgriežas klātienē. Dairas Āboliņas ieteikumi šonedēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kinokritiķe un kultūras žurnāliste Daira Āboliņa šonedēļ producē LTV kultūras ziņas, paralēli vērtējot kultūras notikumus "Kilograms kultūras" žūrijā. Viņa sagatavojusi savu notikumu izlasi LSM.lv lasītājiem šonedēļ.

Klasikas un modernisma apvienojums teātra izrādē

Izrāde ar konsekventu vizuālo risinājumu un ļoti precīzu, būtībā pašpietiekamu vērtību – Antona Čehova tekstu krievu un latviešu valodās bilingvāli. Vladislava Nastavševa “Trīs māsas” Hanzas peronā, respektējot fizisko distancēšanos, kas tematiski pastiprina arī vientulības un atsvešināšanās sajūtu izrādē. Jauniestudējums ar krāšņu latviešu un krievu aktieru ansambli, kā arī smalku melnbaltās fotogrāfijas stilizāciju. Ir ko salīdzināt, un ir iemesls, kāpēc salīdzināt.

Mākslas plenērs ikvienam!

4. augustā plkst. 11:00  Mākslas muzejs Rīgas birža aicina ņemt rokā papīra lapu, grafīta vai krāsu zīmuļus un piedalīties Doma laukuma plenērā. Katrā no mums ir mākslinieka gēns, kuru varbūt jau sen gribētos pamodināt. Svaigs gaiss, Vecrīgas harisma, līdzcilvēki pāris metru attālumā, profesionāļi, kuri dos padomu (ja būs nepieciešams), un neatsverama personiska mākslas radīšanas pieredze. Nav vajadzīgas priekšzināšanas, nav vecuma ierobežojuma. Iedvesma ir visapkārt!

Teātra festivāls Valmierā

Nākamā nedēļas nogale sola grūtas izvēles! Uz kuru pusi doties? Mans ieteikums ir Valmieras teātra vasaras festivāls, kas sākas 7. augustā. Programma sola brīvdomību, starpžanru kultūras notikumus pilsētvidē un piecas pirmizrādes! Kas ir “Vijolīšu apsēstība”, distancēšanās diskotēka, kustību izrāde ģimenei “Pus otrs”, garāžas izmēra izrāde bērniem un laiska klausāmizrāde ar ekskursijas elementiem? Vērts pārbaudīt klātienē!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti