Koncerti un jauni albumi. Kultūras notikumu izlase šai nedēļai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pusceļā starp ziemu un pavasari, starp ierobežojumiem un gaidītajiem atvieglojumiem kultūra elpo, kultūra notiek un "kultūra kustina", kā tikko aizvadītajā balvas "Kilograms kultūras" pasniegšanas ceremonijā tika ne reizi vien daudzināts. Dažus kultūrnotikumus šajā nedēļā akcentē "Kilograms kultūras" žūrijas locekle, Latvijas Radio 3 "Klasika" programmu un LTV "Kultūras ziņu" vadītāja Liene Jakovļeva.

Ziemas kamermūzika Rīgas Domā

Ik sestdienu līdz 12. martam ciklā "Ziemas kamermūzika" esam aicināti ieklausīties mūzikā un ieelpot vēsturi līdz šīm īsti vēl neapgūtajā koncertvietā – Rīgas Doma Kapitula zālē. 26. februārī turp vedina koncerts "Henrijs Pērsels. Džezbaroks". Tas, ka baroks ar džezu var gluži labi saskanēt, ir daudzkārt pārbaudīts. Bet tas, kā Pērsela un citu tā laika angļu komponistu mūzikai džezīgās un improvizatoriskās noskaņās pieskarsies šī koncerta mūziķi, ir vēl pārbaudāms. Uz tikšanos aicina dziedātājs Jānis Strazdiņš, kontrabasists Jānis Rubiks, baroka vijolniece Lāsma Meldere-Šestakova un Aigars Reinis pie ērģeļpozitīva.

Daumanta Liepiņa solokoncerts

Festivāla "Vīnes klasika" muzikālajā mozaīkā ir daudz skaistumu – arī jaunā pianista Daumanta Liepiņa koncerts 25. februārī Dzintaru Mazajā zālē. Jaunība, aizrautība, savs talantīgs skats un pārliecība par atskaņojamo skaņurakstu vienmēr ir klātesoši Daumanta Liepiņa koncertos. Nešaubīgi to var solīt arī šim vakaram, kad skanēs divas Šūberta klaviersonātes un vērienīgi pārpasaulīgās Bēthovena 32 variācijas par oriģināltēmu.

Jauns LSO albums
Jauns LSO albums

Kārļa Lāča albums

Turpinot aprūpēt latviešu mūzikas lauku, Nacionālais skaņu ierakstu nams "Skani" laidis klajā Liepājas Simfoniskā orķestra un ražīgi daudzpusīgā skaņraža Kārļa Lāča kopdarbu – albumu, kurā skan komponista Pirmais koncerts klavierēm ar orķestri un "Latvju simfonija". Gan spožā ripulīša veidolā, gan visās lielākajās straumēšanas platformās 80 pasaules valstīs nu pieejama Baltijas vecākā orķestra saspēlēšanās ar pianisti Agnesi Egliņu un akordeonistu Artūru Noviku diriģenta Atvara Lakstīgalas muzikālajā vadībā.

"Zelta mikrofonu" gaidot

Iespējams, ka arī šis nule klajā nākušais albums pēc gada varēs pretendēt uz mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons". 26. februārī statuetes tiks pasniegtas jau divdesmit sesto reizi, un ceremonijai, kas tiek solīta krāšņa un atraktīva, varēs sekot līdzi medijos. Tikmēr vēl gaidīšanas režīmā ieteikums ieklausīties Latvijas Radio 3 "Klasika" krājumos – Oresta Silabrieža veidotajā raidījumā "Orfeja auss", kas pievēršas nominantiem kategorijā "Klasiskās vai kora mūzikas albums" un Anetes Ašmanes sarūpētajā kategorijas "Džeza vai fanka mūzikas albums" apskatā raidījuma "Džeza impresijas" laidienā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti