Citādība, draudzība, brīvība – kultūras mantra šai nedēļai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šīs nedēļas kultūras izlasē – notikumi, kas svin citādību, iestājas par draudzību un cīnās par brīvību.

Performances festivāls "Starptelpa"
Performances festivāls "Starptelpa"

Performances mākslas festivāls "Starptelpa"

No 15. līdz 19. jūnijam Rīgā notiks starptautiskais performances mākslas festivāls "Starptelpa". Festivāla tēma šogad ir "citādība", un tā norisē ietvertas meistarklases, konference, ārzemju un vietējo mākslinieku performances.

Programmā – Lielbritānijas profesora Dominika Džonsona lasīšanas meistarklase, kurā tiks pētīta radikālā estētika performances mākslā; starptautiska konference, kuru rīko Latvijas Mākslas akadēmijas doktorantūras nodaļa un kurā būs atsevišķa sekcija, veltīta ķermeņa un performativitātes tēmai; mākslinieku individuālās un grupas performances, kurās varēs iepazīties ar dažādiem performances mākslas izpausmes veidiem.

Skats no filmas “Monohroms”
Skats no filmas “Monohroms”

Laikmetīgās dejas festivāls "Laiks dejot"

Līdz 21. jūnijam izrāžu, dejas īsfilmu un meistarklašu programmu piedāvā starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls "Laiks dejot", šogad pievēršoties draudzības tēmai un uzsverot, cik būtiski ir atbalstīt citam citu, uzturēt draudzību un satikties.

Programmā – Ukrainas mākslinieka Antona Ovčiņņikova filma "Monohroms", kurā viņš analizē šobrīd aktuālo kara pieredzi, Ukrainas dejotāja Jaroslava Kainara solo izrāde "Anihilācija", Tanzānijas apvienības "Nantea Dance Company" izrāde "Brīdis – Wakati", somu apvienība "Gruppen Fyra" ar traģikomisku izrādi "Soiree" un citi notikumi.

"Riga Pride"

"Riga Pride" šovasar atgriežas galvaspilsētā ar vēstījumu "Līdz mēs visi būsim brīvi", uzsverot: "Lai arī Praids ir par LGBTQ cilvēku tiesībām, šogad mums visiem ir jāiestājas par vienu no mūsu visaugstākajām tiesībām un vērtību – par brīvību! Dosimies kopīgā gājienā pēc ilgāka pārtraukuma kā oficiālie Kijivas Praida sadarbības partneri, solidarizējoties ar cilvēkiem Ukrainā." Gājiens par brīvību notiks 18. jūnijā, bet visas nedēļa garumā Rīgā norisināsies dažādi izglītojoši un Latvijas LGBTQ kopienai nozīmīgi pasākumi, tostarp izstādes, filmas, darbnīcas, izrādes un koncerti.

Programmā – izstādes "Queer as German Folk" un "Balsis", improvizācijas teātra "Divas" uzstāšanās, "Sieviešu stendapa" un "Pride "Razborku"" priekšnesumi, drag performances, brīvā mikrofona vakars, filmas ar LGBTQ tematiku, plakātu darbnīca, noslēguma koncerts "Kopā par brīvību!" un citi notikumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti